«Eu îmi vaccinez copilul pentru că îl vreau sănătos!»

Ultima actualizare:
Dr. Ana Culcer, şeful secţiei Neonatologie  de la Spitalul Universitar Bucureşti
Dr. Ana Culcer, şeful secţiei Neonatologie de la Spitalul Universitar Bucureşti

Trei copilaşi au murit în ultimele luni din cauza rujeolei, iar 675 au fost diagnosticaţi cu această boală. Sunt cifre alarmante, deoarece, anul trecut, au fost doar 7. Din păcate, sunt părinţi care refuză să-şi imunizeze copiii, punându-i, astfel, în pericol atât pe ei, cât şi pe cei din jur.

„Ministerul Sănătăţii condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, prin înmulţirea cazurilor de rujeolă de zeci de ori într-un singur an”, a precizat instituţia într-un comunicat, în care mai spune că în România este epidemie de rujeolă. De asemenea, ministerul face un apel către părinţi pentru ca aceştia să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor.

Mai mult, în zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de un an. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, unde au fost confirmate 219 cazuri, în judeţul Mureş (145), Arad (113 cazuri, din care două decese) şi Timiş (71 de cazuri din care un deces).

„Băieţelul meu are 10 luni şi l-am vaccinat aşa cum mi-a recomandat medicul. O să-l vaccinez şi la un an împotriva pojarului, pentru că vreau să am un copil sănătos. Nu pot să fiu de acord cu părinţii care aleg să nu-şi vaccineze copiii. Le riscă sănătatea. Şi culmea e că nu e vorba numai de copiii lor, ci şi de cei din jur, care, în felul acesta, sunt expuşi”, ne-a spus Iulia Moldovan, 29 de ani.Din păcate, printre cei care se împotrivesc vaccinării se află şi persoane cunoscute, cum este, de pildă, fosta prezentatoare tv, Olivia Steer. Aceasta a declarat de multe ori că vaccinurile îi îmbolnăvesc pe copii şi că ea nu îşi imunizează băieţii.Doi dintre micuţii care au murit din cauza rujeolei erau din judeţul Arad. Este vorba de un băieţel de 8 luni, din satul Milova, care s-a stins în iunie. El luase pojarul de la fraţii mai mari, care nu fuseseră vaccinaţi. Zilele trecute, o fetiţă de  9 luni, din Curtici, a murit la Spitalul Judeţean din Arad. Şi ea luase virusul pojarului de la fraţii mai mari, neimunizaţi. Al treilea deces s-a înregistrat la un băieţel de 11 luni, din Biled, judeţul Timiş. Micuţul avea o boală genetică. A stat mult în comă. A fost intubat o lună, iar la sfârşitul lunii august a murit.

«E singura modalitate de a struni bolile infecţioase»

„Pe vremuri, când ­izbucneau epidemii, ­mureau sute de mii de oameni, pentru că nu existau vaccinuri care să-i protejeze. Eu consider că vaccinul este cea mai mare victorie a medicinei, ­deoarece este singura modalitatea de a struni bolile infecţioase. În prezent, vaccinurile sunt făcute altfel. Nu mai sunt vii, deci nu mai produc boala, ci se fac pe bază de proteină virală, astfel că produc doar anticorpi. „Referitor la substanţele toxice din vaccinuri, acestea se găsesc în cantităţi nesemnificative şi nu prezintă pericol pentru sănătate”.


    Dr. Ana Culcer, şeful secţiei Neonatologie  de la Spitalul Universitar Bucureşti
Dr. Ana Culcer, şeful secţiei Neonatologie de la Spitalul Universitar Bucureşti

Click! spune

Rujeola este o infecţie virală extrem de contagioasă. Boala este cauzată de virusul rujeolic. Rujeola se transmite atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută. Simptomele sunt: febră, rinoree, strănut, creştere în volum a ganglionilor, diaree. Simptomele durează 3-5 zile, apoi pe corp apare o erupţie sub formă de puncte roşii cu un centru mic de culoare gri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net