Evaluare Națională 2021. Ultima zi de examen se încheie cu proba la Limba și Literatura Maternă

Ultima actualizare:

    Rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională se vor afișa pe data de 4 iulie
Rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională se vor afișa pe data de 4 iulie

Evaluarea Națională 2021 se încheie vineri, 25 iunie, cu proba la Limba și literatura maternă, pe care o susțin elevii ce aparțin minorităților naționale.

Vineri, 25 iunie, elevii din clasa a VIII-a care aparțin minoritățiloor naționale susțin ultima probă a Evaluării Naționale: examenul la Limba și Literatura maternă. După emoțiile cestui ultim examen, elevii vor trăi emoțiile rezultatelor finale, care vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Este ultima zi de examene pentru elevii claselor a VIII-a care susțin în această perioadă Evaluarea Națională. În premieră, în acest an examenul a suferit modificări importante: probele la română și matematică au fost concepute după modelul testelor PISA. Aceste teste nu țin cont de un anumit curriculum şcolar, ci vor să testeze felul în care elevii se pot descurca în viața reală, în diferite situații practice, astfel că le este evaluată creativitatea. 

La Evaluarea Națională 2021, elevii au primit subiectele sub forma unei broșuri, lucru care se va întâmpla și în cadrul probei la limba maternă. Practic, absolvenții de clasa a VIII-a pot rezolva subiectele direct pe broșură, dar pot solicita și pagini suplimentare în cazul în care au nevoie de mai mult spațiu pentru a-și redacta lucrarea.

Evaluare Națională 2021. Reguli în timpul examenului

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.

Totodată, candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Evaluare națională 2021. Când vor fi afișate rezultatele

Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale (GDPR). Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

CITEȘTE ȘI

Elevii intră în vacanță vineri. Când se vor întoarce la școală. Structura anului școlar 2021-2022

Dosar penal, după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul examenului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net