EXCLUSIV Soprana Maria Macsim Nicoară face mici progrese. Ce spun medicii despre faptul că se poate mișca

Ultima actualizare:

    Maria Macsim Nicoarăfoto: arhivă personală
Maria Macsim Nicoarăfoto: arhivă personală

Apar noi detalii legate de starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, internată la spitalul de Neurochirurgie din Iași de aproape o lună, după ce a fost victima unui accident casnic. Pacienta se mișcă, însă medicii sunt în continuare rezervați cu privire la recuperarea neuro-psihică a ei.

Cu toate că artista și-a revenit din comă, ea este încă la terapie intensivă, supravegheată în permanență de medici. Pare să facă progrese, însă medicii spun că nu pot vorbi despre o recuperare în viitorul apropiat.

Noi detalii despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce spun medicii despre faptul că se poate mișca

Sursele Click! spun că pacienta se poate mișca, însă acestea pot fi mai degrabă mișcări reflexe. Adică nu sunt conștientizate de pacientă. Este monitorizată în permanență. Se observă diferite grade de mobilitate dar ”este greu de evaluat care va fi destinul neuro-psihic al pacientei”. Sursele medicale spun că mezzosoprana beneficiază de tratamente moderne.

”Este greu de spus ce se va întâmpla. Este la Terapie Intensivă, unde este evaluată în permanență motor, neurologic și psihic. I se recoltează analize în fiecare zi. În același timp se au în vedere și celelalte traumatisme pe care le-a prezentat la internare”, au spus sursele Click!.

Referitor la informațiile conform cărora mezzosoprana Maria Macsim Nicioară nu va mai putea vorbi niciodată, sursele medicale afirmă că în acest moment nu se poate spune cu certitudine dacă se va întâmpla sau nu acest lucru. ”Tratamentul este delungă durată. Nu numai recuperarea neuro-motorie trebuie luată în considerare ci și cea cognitivă. Traumatismul este însă extrem de sever și este încă prematur să se facă un prognostic în acest sens. În plus, cu toate că artista este în permanență monitorizată, este oricând posibil să facă complicații, infecții, escare, din cauza statului în pat. Medicii ne dau însă asigurări că beneficiază de cea mai bună îngrijire”. 

Pentru a înțelege mai bine o situație de acest fel,din punctul de vedere al recuperării pacientului, sursele medicale au făcut o analogie la cazul lui Michael Schumacher, pilotul de formula 1 care este încă în comă la 7 ani de la tragicul accident produs pe pârtia de schi.  

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară este internată la Spitalul de Neurochirurgie de aproape o lună, din dimineaţa duminicii de 10 mai când a fost preluată de acasă de un echipaj SMURD care a intubat-o şi a transportat-o la unitatea medicală pentru intervenţie chirurgicală. S-a constatat că suferise un traumatism cranio-cerebral, cu mai multe ore în urmă, posibil prin cădere pe scări, şi se afla în comă, medicii fiind atunci rezervaţi cu privire la şansele de surpavieţuire din cauza leziunilor suferite.

În acest timp, procurorii ieșenifac cercetări într-un dosare deschis in rem pentru tentativă de omor. Maria Macsim Nicioară lucrează de 25 de ani la Opera din Iași și este doctor în muzică.

Citește și:

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ieșit din comă! Între timp apar noi detalii incredibile: venea vânătă la serviciu

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a zăcut opt ore în agonie. Soțul: ”Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net