O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură de membru superior.


În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului, transmite Agerpres.

Explozie la Azomureș. Nu există pericol pentru populație

Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01,00. Incendiul a fost  localizat, fără pericol de extindere şi intervin pentru lichidare pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. ISU Mureş precizează că nu există nici un pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului. 

Operatorii instalatiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată și au oprit in siguranta instalatia Amoniac 3. „Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (...) Nu există pericol pentru comunitate”, susțin și reprezentanții Azomureș. În plus, vântul bate dintr-o direcție care îndepărtează pericolul ca norul cu eventuale noxe degajat în urma exploziei să se îndrepte către municipiul Târgu Mureș, scri Digi24

Cauzele exploziei de la Combinatul Chimic Azomureș

Reprezentanţii Azomureş au anunțat că a fost identificată cauza evenimentului de către operatorii instalaţiei. Potrivit acestora, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. ''Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet'', mai arată sursa citată.

Explozia de la Azomureș vine la doar câteva zile după evenimentul tragic de la Petromidia, unde o persoană și-a pierdut viața, iar alte trei victime au suferit arsuri grave. Incendiul s-a produs la o instalație a rafinăriei, focul putând fii văzute de la distanță foarte mare. Aici a existat și o degajare foarte mare de fum. Din fericire, norul toxic s-a deplasat spre mare și nu a afectat calitatea aerului din oraș și din împrejurimi.

CITEȘTE ȘI: Explozie la Rafinăria Petromidia. Bărbatul dispărut a fost găsit mort

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: