Cristi Borcea intră în forță pe piața imobiliară din București. Familia lui Cristian Borcea vrea să construiască mai multe blocuri cu 14 etaje pe malul Lacului Tei, la 30 de metri du luciul apei.


Consiliul General al Capitalei a postat în dezbatere publică pe 26 februarie un proiect prin care se modifică Planul Urbanistic de pe Șoseaua Petricani. Acolo, la numărul 5 A, lângă Romsilva, pe malul Lacului Tei, ar urma să apară un ansamblu rezidențial de elită. Potrivit hotnews.ro, în zona respectivă, pe un teren de 22.198 mp, Elena Borcea si Violeta Calin (mama si sora lui Cristian Borcea) vor să construiască, la 30 de metri de malul Lacului Tei, trei blocuri înalte. Fiecare dintre aceste blocuri ar urma sa aibă două subsoluri și 14 etaje.Terenul este delimitat de Lacul Tei, Aleea Ștrandul Tei și str, Ionel Teodoreanu. Joi, 30 aprilie, Consiliul General al Capitalei va lua în discuție avizarea planurilor cartierului rezidențial al familiei Borcea iar dacă votul va fi favorabil, nimic nu va mai sta în calea ridicării blocurilor

Borcea ridică un bloc la Mamaia

În februarie 2019, presa din Constanţa a dezvăluit că o firmă controlată de Borcea, care dispunea de un teren în staţiunea Mamaia, lângă Hotelul Dacia, a cerut autorizaţie pentru ridicarea unui bloc de 7 etaje.”M&A Turism Litoral SRL, controlată de familia Borcea, ridică un bloc în Mamaia”, nota ziuaconstanta.ro. Potrivit certificatului de urbanism, pe terenul din Mamaia se construiește un imobil cu 7 etaje cu spaţii comerciale la parter şi parcări la etajele 1 şi 2.

cristi_borcea_0.jpg

Cristi Borcea
Cristi Borcea a scăpat de problemele cu legea lu este pornit pe afaceri

Problemele cu legea ale lui Cristi Borcea

Cristi Borcea este un om de afacer controversat care a fost condamnat în două dosare, la o pedeapsa totala de 7 ani si 6 luni, pentru fapte de corupție. A fost inchis de doua ori dar în prezent este în libertate.
În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor. Acesta a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, însă s-a reîntors în penitenciar pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor de terenuri din Constanţa, Mamaia, dosar în care fostul primar Radu Mazăre a primit 9 ani închisoare. În cel de-al doilea dosar, Borcea a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare. În martie 2019, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a contopit cele două pedepse primite de Cristi Borcea în Dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni) şi în cel privind plajele retrocedate (5 ani). A reieșit potrivit hotnews.ro, că Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare. Acesta a mai stat în închisoare până în noiembrie 2019, când a fost eliberat condiționat, după ce a stat în total 5 ani și o lună în închisoare

 

Citiți și

 

Cristi Borcea a avut grijă să-și aranjeze familia între cele două «pușcării»

 

Borcea face blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei

 
 
Loading...
Citeste tot despre: