Florin Cîțu, previziuni optimiste despre finalul anului. De ce îi numește călăreți ai apocalipsei pe Ciolacu, Ponta și Tăriceanu

Ultima actualizare:

    Ministrul Finanțelor, preiviziuni optimiste privind finalul anului 2020 Sursă foto: Arhivă Click!
Ministrul Finanțelor, preiviziuni optimiste privind finalul anului 2020 Sursă foto: Arhivă Click!

Florin Cîțu a vorbit despre situația economică a României din prezent, dar și din viitorul apropiat. Ministrul Finanțelor spune că „vom avea o perioadă dură”, dar „nu cum au prezis Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, plus instituții internaționale, bănci și comisii”. Cîțu s-a referit la situația economică cu optimism și susține că România va evita recesiunea tehnică.

Florin Cîțu susține că România a gestionat foarte bine criza provocată de pandemia de coronavirus și că repercursiunile avute de aceasta în plan economic nu sunt atât de dezastruoase pe cât afirmă "călăreții apocalipsei Cioalacu, Ponta și Tăriceanu". Potrivit ministrului Finanțelor, perioada următoare va fi una dificilă, însă nu există motive de îngrijorare reală pentru că măsurile necesare au fot luate la timp. 

"Bineînțeles că nu este perfect, bineînțeles că economia este în contracție anul acesta, bineînțeles că și noi vom avea o perioadă dură. Dar dacă ne uităm la ceea ce ne spuneau toți acei cavaleri ai apocalipsei, cei 3 din Parlament – Ciolacu, Ponta și Tăriceanu – plus instituții internaționale, bănci, comisii, toată lumea ne spunea că România o să fie rău și o să avem scădere de -9%.  Este o perioadă dură, dar am administrat-o foarte bine. Uitați-vă la media scăderilor din UE. Uniunea Europeană are deficite de 14% în medie, acum. Ungaria, la jumătatea anului are un deficit de 6%, noi avem 4,44%", a declarat Florin Cîțu. 

Mai mult decât atât, Florin Cîțu este optimist privind modul în care România va încheia anul 2020 și susține că recesiunea tehnică va fi evitată. 

"Când tragem linie, România va termina 2020 cu un deficit mai mic decât toate țările din UE, sper să fie toate, poate una sau două să aibă mai puțin, am avut creștere economică în primul trimestru, a doua cea mai mare din UE și vă spun că vom fi țara care va evita recesiunea tehnică - adică două trimestre consecutive de scădere a economiei", a concluzionat ministrul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net