Actrița Tatiana Iekel ne-a părăsit acum un an, discret, așa cum a și trăit. Fiul ei și al lui Florin Piersic a publicat în memoria mamei sale 57 de fotografii din viața și cariera sa excepțională.


Actrița Tatiana Iekel a plecat dintre noi anul trecut, pe 14 mai, la 84 de ani. Actriță de calibru, Tatiana Iekel a fost discretă cu amănunte din viața sa, iar în ultimii ani ieșea din casă doar la evenimente din lumea teatrului sau a filmului. Însă, zilnic era vizitată de fiul său, Florin Piersic Jr, iar la sfârșit de săptămână o vizita și nepoțica sa Sonia.

Florin Piersic Jr  a postat 57 de fotografii cu mama sa, de-a lungul vieții și a carierei, la un an de când aceasta a plecat dintre noi. Zeci de roluri, majoritatea la Teatrul Mic unde a jucat de la terminarea facultății, până la vârsta pensionării. A realizat roluri memorabile, deopotrivă în teatru şi film, și și-a construit imaginea unui om frumos şi discret până în ultima zi a vieţii sale.

iekel1.jpg

tatiana iekel
Tatiana Iekel a jucat toată viața pe scena Teatrului Mic şi Foarte Mic unde a avut peste 70 de roluri

A jucat în filmele „Tată de duminică“ (1975), „Marele singuratic“ (1977), „Mai presus de orice“ (1978), „Advertising“ (2015), „Fix Alert“ (2016). Pentru rolul din filmul ”Un etaj mai jos“, actriţa a fost nominalizată la premiul Gopo pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar la gala Premiilor Gopo din 2016.

tatiana-iekel-si-florin-piersic-jr.jpg

tatiana-iekel-si-florin-piersic-jr
Florinel Piersic a postat o fotografie de când era mic, alături de mama sa

A fost soția lui Florin Piersic

iekel piersic.jpg

iekel piersic
Actrița Tatiana Iekel a fost căsătorită cu Florin Piersic timp de 14 ani ani

A fost căsătorită cu Florin Piersic timp de 14 ani ani, fiind prima soţie a celebrului actor. Povestea lor a debutat la Paris, în 1958, iar după doi ani s-au căsătorit. Căsnicia lor a durat decât până în anul 1974. Împreună cei doi au avut un fiu, Florin Piersic Jr, scrie adevarul.ro.

Marele actor a povestit de mai multe ori de ce s-au despărțit. ”Sigur, e plăcut să fii admirat, să-ți verifici puterea seducției, ba chiar să-ți lași inima să zboare ca fluturii. Mi-au ieșit în cale multe femei frumoase și mai toate îmi plăceau. Plecam mult de-acasă pentru filmari, repetiții, turnee, mă îndrăgosteam când de una, când de alta, stârneam intrigi și gelozii, dar niciodată n-am vrut să fac pe cineva să sufere”, a marturisit Piersic, despre viața sa sentimentală, într-un interviu din Formula AS.

Sursa: adevarul.ro

Loading...