A fost demis șeful Poliției Române, după cazul șocant din Caracal: «Îmi pare rău că a pierit această fetiţă»

Ultima actualizare:

    Ioan Buda a fost demis din funcția de șef al Poliției Române Foto: observator.tv
Ioan Buda a fost demis din funcția de șef al Poliției Române Foto: observator.tv

Premierul Viorica Dăncilă a cerut, vineri seară, 26 iulie, demisia şefului Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, după cazul de la Caracal, unde Poliţia a intervenit după 19 ore de la primul apel la 112 al adolescentei care a anunţat că este sechestrată în casa unui bărbat.

„Cred că şeful Poliţiei Române trebuia să ia măsuri”, a spus premierul. Dăncilă a cerut, de asemenea, și demisia prefectului judeţului Olt și o anchetare a modului de intervenţie al STS.

Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost demis din funcție

Ulterior, chestorul Ioan Buda a fost demis și a declarat tot vineri seară, că a luat act de demiterea sa din funcţia de şef al Poliţiei Române. Activitatea va fi coordonată de Florin Dragnea. „Am luat act de demiterea mea, am fost înştiinţat şi mi s-au raportat cronologic evenimentele care s-au întâmplat aici. Ştiu despre ce este vorba, cunosc tot ce s-a întâmplat în acest caz, în continuare totul va fi coordonat de domnul Dragnea Florin”, a declarat, vineri seară, chestorul Ioan Buda, demis din fruntea Poliţiei Române, potrivit News.ro.

Care au fost ultimele cuvinte ale fetei ucise

Acesta a precizat că în continuare se desfăşoară activităţi. Buda susţine că poliţiştii nu puteau interveni înainte de ora 6, pentru că aşa a autorizat procurorul de caz. Buda spune că poliţiştii au întrebat punctual dacă pot interveni fără autorizaţie, dar li s-a spus că „nu” de către procuror.

„Îmi pare rău că a pierit această fetiţă”, a spus Buda întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze. De asemenea, întrebat ce a spus adolescenta când a sunat la 112, Buda a spus: „Vine, vine”.. şi apoi s-a întrerupt. Probabil că decesul s-a întâmplat imediat după apelul la 112”. Chestorul Ioan Buda a fost numit la conducerea IGPR pe 22 decembrie 2018.

„Procurorul nu a permis percheziția. Puteau să se găsească și alte tertipuri, puteau interveni. Mandatul a fost eliberat pentru ora 18.00. Transmit condoleanțe familiilor. Trebuie să efectuăm toate activitățile pentru a descoperi ce a făcut acest criminal. Polițiștii au făcut în cazul ei tot ceea ce au putut face”, a spus Ioan Buda.

De ce nu au intervenit polițiștii mai devreme

Un bărbat de 65 de ani este audiat de poliţiştii din Olt în cazul celor două fete dispărute la Caracal, după ce la locuinţa acestuia au fost găsite rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii nu exclud ca printre rămăşiţele găsite într-un butoi să se afle şi cele ale fetei dispărute în aprilie.

Conform datelor prezentate de STS, adolescenta a sunat de trei ori la 112, iar operatorul a încercat apoi de 9 ori să reapeleze numărul, intrând însă mesageria vocală. Chestorul Ioan Buda a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns.

Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 - 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţie şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, intervenţia având loc la ora 6:00, când a dispus procurorul. De asemenea, și șeful adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt a fost demis din funcţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net