Fostul manager al Spitalului ”Nicolae Malaxa” din Capitală, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu. El va fi judecat pentru luare de mită şi delapidare.


Procurorii anticorupție arată că Florin Secureanu și-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de celălalt inculpat.

”Concret, banii respectivi ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale) cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mare faţă de cele de achiziţie”, precizează DNA.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin  lui Secureanu.

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi delapidare. 

 

Citește și: 

 

Managerul Malaxa și-a pus "nepoata" la slăbit pe banii statului

 

VIDEO "Sclavii" de pe plantaţia Malaxa

 

 

 

 

 
 
Loading...