Dan Șova a fost condamnat miercuri, 20 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influență. decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul fostului senator este definitivă.


Fostul senator Dan Șova își va petrece următorii trei ani după gratii. Aceasta este decizia definitivă a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul CET Govora. La ultimul termen al procesului, procurorii DNA ceruseră pedeapsa de nouă ani de închisoare cu executare pentru Dan Şova deoarece, aşa cum a precizat procurorul, sentinţa de la fond fusese „nejustificat de blândă”, transmite Hotnews.

În același dosar, fostul director general al centralei de energie termică CET Govora a fost condamnat să presteze muncă în folosul comunității.

Dan Șova a fost condamnat pentru trafic de influență

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Şova şi a fostului director general al centralei de energie termică CET Govora SA Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi respectiv abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. 

În schimbul acestui serviciu, Şova ar fi pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: