FOTO Bietul pui de lebădă! A înghiţit un cârlig de pescuit

Ultima actualizare:

    Operaţiunea de salvare a durat 4 oreFoto Click!
Operaţiunea de salvare a durat 4 oreFoto Click!

Mobilizare de proporţii, ieri după-amiază, în Parcul Tineretului din Capitală, pentru salvarea de la sufocare a unui pui de lebădă. Pasărea a înghiţit un cârlig de pescuit în timp ce se hrănea pe lac şi a fost capturată pentru eliminarea „intrusului” din oţel.

O mână de pescari şi câţiva angajaţi ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din Capitală (ALPAB) s-au chinuit mai bine de patru ore ca să prindă un pui de lebădă care se afla în pericol. Înaripata înghiţise o montură de pescuit şi dădea semne de sufocare. Animalul a fost reperat de un bucureştean, care a alertat Pompierii şi reprezentanţii Societăţii Ornitologice Române (SOR). „Sâmbătă am văzut-o, când am fost în parc să alerg. Duminică am revenit cu un aparat foto ca să o fotografiez, că era frumoasă foc. Atunci am realizat că are în gât un cârlig de pescuit, iar de cioc îi atârna un ghem de nailon de pescuit. M-a văzut şi ea şi s-a apropiat la 3-4 m de mine, parcă cerându-mi ajutor”, ne-a spus dl. Niţu, cel care a alertat autorităţile. Specialiştii SOR au preluat cazul şi au chemat în ajutor Poliţia Locală sector 4. Reprezentanţii ALPAB au trimis şi ei o echipă, iar pescarii care se aflau ieri pe malul lacului au dat o mână de ajutor pentru salvarea păsării. „Lebăda e o pasăre acvatică, se hrăneşte cu plante, sub apă, şi cu diverse nevertebrate pe care le găseşte acolo. Mai mult ca sigur ea a înghiţit o montură rămasă înfiptă în rădăcini pe fundul lacului”, ne-a spus Ovidiu Bufnilă, responsabil comunicare al SOR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net