Elena Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii DNA. Miercuri, instanţa va decide dacă va fi arestată pentru 29 de zile.


 • Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea formulată în cazul Elenei Udrea privind încuviinţarea arestării preventive prin înlocuirea controlului judiciar, în dosarul Microsoft, fiind înregistrate 152 de voturi "pentru" şi 82 "împotrivă"'. Marţi, Elena Udrea s-a prezentat la sediul DNA.
 • UPDATE 22.00 După zece ore de audieri, Elena Udrea se afla în continuare la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Spre deosebire de alte dăţi, în care alţi politicieni au ajuns în faţa procurorilor, niciun fel de informaţie nu a răzbătut din clădirea în care se află fostul ministru al Turismului.
 • UPDATE 11.55 Elena Udrea a ajuns la sediul DNA. "Am venit să dau declaraţii în Dosarul Microsoft şi o să fac acest lucru doar în faţa procurorilor", a declarat deputatul la intrarea în sediul DNA.
 • 7260703-mediafax_foto-octav_ganea.jpg

  Elena Udrea
  Elena Udrea a făcut slalom printre jurnalişti
  Foto: Mediafax
 • clipboard10.jpg

  Elena Udrea
  Elena Udrea a fost percheziţionată la intrarea în sediu
  Foto Captură Digi24
 • UPDATE 11.45 Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, a declarat marţi, la intrarea în sediul DNA, că nu va face speculaţii şi nu va comenta public apărarea deputatului PMP, că acest lucru se va întâmpla doar în sala de judecată şi că a depus o cerere pentru ca aceasta să fie audiată în dosarul Microsoft. În cele câteva cuvinte spuse la microfoane jurnaliştilor prezenţi, avocatul a făcut apel la echilibru: "Este o situaţie delicată şi cerem echilibru din partea tuturor celor implicaţi".
 • Update 11.30 Pe lângă armata de jurnalişti prezentă la sediul DNA, Elena Udrea este aşteptată şi de câţiva protestatari înnarmaţi cu pancarde ce conţin diverse mesaje.

protestatari_dna.jpg

Elena Udrea
O mână de oameni o aşteaptă la sediul DNA pe Elena Udrea
Foto Captură RomâniaTV
 • Update 10.55 Elena Udrea s-a prezentat, marţi, la Secţia 2 Poliţie, unde trebuie să meargă conform programului stabilit după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, la ieşire ea spunând: "Ne vedem la 12.00, la DNA".

udrea.jpg

elena udrea
Elena Udrea nu a vorbit mult cu presa la ieşirea din secţia de poliţie
Foto Captură Digi24

Elena Udrea a fost citată de procurori să se prezinte marţi la DNA în jurul orei 12.00, după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft", în care este acuzată de fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat, pentru mediafax.ro, că după publicarea în Monitorul Oficial a celor şase hotărâri ale Camerei Deputaţilor privind aprobarea cererilor de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea , procurorii au citat-o să se prezinte marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

Deputatul Elena Udrea a scris, luni seară, pe Facebook, că "Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul. Subiectul nu trebuie să fie ce se întâmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreţionar şi ocult, odată ce adevărul a fost suprimat". La momentul acestei postări, în Camera Deputaţilor se aprobaseră primele trei solicitări formulate în cazul său, vizând începerea urmăririi penale, extinderea urmăririi penale şi încuviinţarea arestării preventive, în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea, scurt istoric al ultimelor zile

În 29 ianuarie, Elena Udrea a fost dusă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile din dosarul Microsoft şi faptul că s-a dispus în cazul său măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie. Începând din 30 ianuarie, Elena Udrea s-a prezentat în zilele de luni şi vineri la DNA, conform programului stabilit cu poliţiştii supraveghetori.

Elena Udrea a fost citată de procurori să se prezinte marţi la DNA, după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Gala Bute şi Microsoft, în care este acuzată de fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Astfel, forul legislativ a aprobat cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, fiind înregistrate 285 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă". Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ s-a referit la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Camera Deputaţilor a aprobat apoi cererea privind încuviinţarea extinderii urmăririi penale în dosarul Gala Bute. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor întocmit ca urmare a solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă".

Camera a aprobat şi încuviinţarea cererii de arestare preventivă formulată în dosarul Gala Bute în privinţa Elenei Udrea. Rezultatul votului la proiectul de hotărâre referitor la cererea ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ICCJ, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost de 219 voturi "pentru" şi 102 "împotrivă".

Un al patrulea vot a vizat cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în privinţa Elenei Udrea. Camera a aprobat, cu 243 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă", proiectul de hotărâre întocmit în urma solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Camera Deputaţilor a aprobat şi solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului în dosarul Microsoft. Camera a aprobat, cu 202 voturi "pentru" şi 65 "împotrivă", cererea ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea PICCJ, de reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, Camera a aprobat şi cererea formulată în cazul Elenei Udrea privind încuviinţarea arestării preventive prin înlocuirea controlului judiciar, în dosarul Microsoft. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor aferent cererii ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea PICCJ, de încuviinţare a arestării preventive a Elenei Udrea, prin înlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29 ianuarie, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 152 de voturi "pentru" şi 82 "împotrivă".

 

 
 
Loading...