Fratele unuia dintre electricienii omorâți în apartamentul groazei din Onești cere daune de 2 milioane de euro Poliției

Ultima actualizare:

    Electricianul Silviu Iştoan (38 de ani) este una din victimele de la Onești  Foto: Arhivă
Electricianul Silviu Iştoan (38 de ani) este una din victimele de la Onești Foto: Arhivă

Fratele unuia dintre cei doi electricieni luați ostateci și omorâți într-un apartament din Onești, de asasinul Gheorghe Moroșan, vrea despăgubiri de la Poliția Română pentru felul în care a sfârșit Silviu Istoan, în vârstă de 38 de ani. Paul Iștoan s-a constituit parte civilî în procesul care urmează să se judece.

Fotograf de profesie, Paul Iștoan vrea de la Poliția Română daune de două milioane de euro, pe care o consideră vinovată de modul în care s-au desfășurat ostilitățile la Onești. El și-a angajat un avocat de renume, Adrian Cuculis, apărător cu ajutorul căruia speră să obțină această sumă imporatntă atât pentru sine, cât și pentru familia neconsolată a fratelui.

Pentru cine vrea Paul Istoan cele 2 milioane de euro   

”Suma am apreciat-o judecând efectele dezastruoase pe care le-a provocat moartea brutală a lui Silviu. Din cele două milioane de euro, suma de un milion de euro îi va reveni lui Paul, 500.000 de euro soției lui Paul și câte 250.000 de euro celor doi copii ai fratelui victimei. Este cea mai mare sumă cerută ca despăgubiri vreodată și avem toate atuurile să o obținem”, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru ziare.com.

Paul Iștoan spune că poliția a acționat defectuos, de la forțe de ordine, negociator, trupe speciale și până la șefii poliției locale, lucru relevat și de verificările Poliției Române, fapt care a dus la eșecul operațiunii de salvare.  

O parte din sumă vrea să o doneze Poliției     

Dacă instanța îi va da câștig de cauză, Paul Iștoan spune că va dona o suma importantă tocmai celor care nu au fost în stare să-i salveze viața fratelui său. Acesta dorește ca Poliția Română să achiziționeze echipamente de intervenție și alte dotări, dar să și antreneze polițiștii, astfel încât tragedii similare să fie evitate pe viitor.

Avocatul Cuculis a cerut procurorilor să pună sechestru asigurător pe toate bunurile criminalului Gheorghe Moroșan, care se află în arestul IPJ Bacău, împreună cu soția sa, complice la crimă. În cursul zilei de astăzi, 7 aprilie, avocatul se întâlnește cu cealaltă familie îndurerată, a lui Dan Patatu, bărbatul de 55 de ani ucis la rândul sau în acel apartament, pentru a stabili ce despăgubiri va solicita.

Cum s-a întâmplat tragedia

Silviu Iștoan (36 ani) și Dan Patatu, (52 ani) au fost uciși într-un apartament din Onești, pe 1 martie 2021. Cei doi efectuau renovări când au fost luați ostatici de către fostul proprietar, Gheorghe Moroșan (68 ani), supărat că fusese evacuat.  Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat și legat pe cei doi, în balconul locuinței. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat, la capătul a mai bine de șase ore. Una dintre victim a fost găsită decedată, cealaltă murind la scurt timp după ce a ajuns la spital. 

Citește și: 

Filmul tragediei de la Onești și motivul pentru care Gheorghe Moroșan i-a ucis cu sânge rece

Cine e Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești: «Cu armă de foc voi face și eu dreptate! Nu glumesc!»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net