UPDATE Fum la bordul unei aeronave Ryanair: «Băi, oprește, că murim aici!» Ce s-a întâmplat

Ultima actualizare:

    În aeronava Ryanair se aflau 169 de pasageri
În aeronava Ryanair se aflau 169 de pasageri

Țipete, strigăte, panică și plânsete. Pasagerii unei aeronave Ryanair, care a decolat de pe Otopeni cu destinația Londra, au trăit clipe de coșmar când aeronava s-a umplut de fum, imediat de avionul s-a ridicat de la sol. Din fericire, incidentul s-a sfârșit cu bine, iar oamenii au fost debarcați în siguranță. Imaginile filmate în interiorul avionului au devenit virale.

UPDATE 17.30 Compania Ryanair a transmis un comunicat în care le cere scuze pasagerilor din cursa cu probleme și avansează, ca ipoteză preliminară pentru incident, o defecțiune la sistemul de climatizare al aeronavei. „Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scurt timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare). Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București și, în prezent, este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întărziere”, se arată în cumunicatul Ryanair, citat de Digi 24.

În imaginile filmate de pasageri se vede fum și se aud țipete

169 de pasageri se pregăteau pentru un zbor liniștit și se gândeau, probabil, fie la vacanța care îi așteaptă în Regatul Unit, fie la familie, prieteni sau la jobul la care se întorceau după concediul petrecut în România. S-au îmbarcat și așteptau ca aeronava Ryanair să decoleze. Nimeni nu se gândea că vor trăi, poate, cele mai terifiante clipe din viața lor. Însă, odată ce s-a ridicat de la sol, avionul s-a umplut de un fum alb, dens și înecăcios, care venea de undeva din plafon. Oamenii au început să se agite, să vorbească între ei și să strige. Momentele de panică au fost înregistrate de unul dintre pasageri, iar filmul, postat pe Facebook, a devenit viral. În imagini se văd oameni agitați, care vorbesc speriați, unii țipă, alții strigă, o femeie izbucnește în plâns, iar o persoană se ridică de pe scaun și pare să se îndrepte către cabina piloților.

„- Opresc din aer?- Opreşte!- Mamă, murim aici, băi!- Du-te frate şi zi-i!- Doamne, ce e?”

Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile oamenilor panicați. 

Avionul Ryanair a survolat Bucureștiul timp de o oră

Potrivit Mediafax, avionul trebuia să decoleze la ora 06.40, dar a plecat abia după trei ore, la ora 10.56. Imediat după decolare, pilotul a anunțat turnul de control că se va întoarce pentru că are o urgență, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni. „Până să aterizeze, aeronava a fost menținută în aer și a survolat împrejurimile Bucureștiului aproximativ o oră, pentru a consuma din combustibil. A aterizat în siguranță la ora 12.11”  a mai spus Iordache. În urma incidentului aviatic la care au fost martori fără voie, pasagerii au fost debarcați, sunt în siguranță și se află în incinta aeroportului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net