Ghid de călătorie în străinătate. MAE a actualizat lista țărilor care au impus restricții pentru români

Ultima actualizare:

    Multe state cer românilor la graniță prezentarea unor teste negative la Covid-19
Multe state cer românilor la graniță prezentarea unor teste negative la Covid-19

Mare atenție dacă v-ați planificat să călătoriți în perioada următoare în afara țări! Majoritatea statelor din Europa au impus românilor condiții stricte: majoritatea cer teste Covid-19, altele ne obligă să intrăm în carantină pentru 14 zile, sau chiar ne interzic accesul. Altele, însă, și-au mai relaxat condițiile de călătorie. Iată ultimele actualizări anunțate de Ministerul Afacerilor Externe!

Austria

  • Autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria, începând cu data de 1 august 2020.
  • Până la 30 septembrie, accesul românilor este permis doar dacă dețin un test pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, va trebui să vă izolați timp de 10 zile la domiciliu sau într-o locație adecvată, pe cheltuiala voastră, urmând ca în maximum 48 de ore de la intrarea în țară să prezentați un test biologic molecular. Dacă testul e negativ, izolarea se suspendă. Minorii până în 6 ani sunt exceptați de la efectuarea testului.
  • Belgia
  • De la 1 august, autoritățile belgiene au inclus în „zona roșie” anumite zone din România: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea. Românii care vin din aceste zone trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR (testul e efectuat de autoritățile belgiene).
  • Persoanelor care vin din alte zone ale României li se recomandă monitorizarea stării de sănătate.
  • Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, înainte cu 48 de ore de la sosire, un formular online, care se găsește pe travel.info-coronavirus.be.

Bulgaria

  • Declarația pe proprie răspundere nu mai este necesară.
  • Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile și nici obligativitatea prezentării rezultatului unui test molecular negativ.

Cipru

  • În continuare nu se poate călători în scop turistic din România, țară inclusă de Republica Cipru în categoria de risc ridicat.
  • Românii care călătoresc în alte scopuri sunt obligați să intre în autoizolare, la un domiciliu declarat, timp de 14 zile. De asemenea, trebuie să prezinte un permis special în care să prezinte motivele pentru care doresc să efectueze călătoria, anexând documente justificative.

Germania

  • În seara de 12 august, Germania a actualizat și extins lista zonelor de risc din România. La cele 7 județe deja incluse pe listă (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș), au mai fost adăugate 10 județe (Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea) și municipiul București.
  • Toate persoanele care vin din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ Covid-19, efectuat cu cel puțin 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german. Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la autoritățile locale de sănătate. În acest caz, trebuie să vă autoizolați până la primirea rezultatului. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, românii pot primi sancțiuni de până la 25.000 de euro.
  • Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv din județele deja menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form.

Grecia

  • Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru Covid-19, prelevat cu 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Greciei, se aplică, din 17 august, pentru toate categoriile de persoane care vin pe cale terestră, aeriană sau maritimă. Dacă până acum doar cei care călătoreau în scopuri neesențiale (precum turismul) trebuiau să prezinte testul Covid, acum și cei care călătoresc în scopuri esențiale (inclusiv transportatorii de mărfuri și de persoane) sunt obligați să se testeze. Măsura e valabilă până la 31 august, cu mențiunea că poate fi modificată oricând de autoritățile elene.
  • Prezentarea testului Covid-19 nu exclude procedura testării aleatorii, și nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form, respectiv prezentarea corului QR.

Italia

  • Autoritățile italiene au decis prelungirea până la 7 septembrie a obligației românilor de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile de la intrarea pe teritoriul Italiei.
  • Trebuie să aveți o declarație pe proprie răspundere în care să menționați locul în care veți sta în izolare, mijlocul de transport privat prin care veți merge la acea adresă și un număr de telefon la care puteți fi contactați în această perioadă.

Spania

  • Nu sunt restricții de călătorie, singura obligație fiind de a purta mască în locurile publice aglomerate și în interior, să respectați măsurile de igienă și să vă efectuați rapid un test în cazul în care aveți simptome.

Turcia

  • Românii pot intra în Turcia fără restricții, pe baza pașaportului simplu electronic sau temporar. La graniță se fac controale de sănătate, iar în cazul descoperirii simptomelor specifice Covid-19, vor fi efectuate gratuit teste PCR.
  • Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile, atât în cele închise, cât și în cele deschise.

Ungaria

  • Intrarea este permisă tuturor românilor care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative, efectuate în ultimele 5 zile (la o diferență de minimum 48 de ore unul de celălalt).
  • Cei care nu prezintă aceste teste sunt obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile (fie instituționalizată, la spital, fie la domiciliu, dacă există posibilitatea).
  • Ce condiții de călătorie vă așteaptă în alte țări puteți găsi aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net