În fiecare an se discută despre vaccinul antigripal și tot în fiecare an mor oameni din pricina acestei maladii. Sunt deja trei morți și peste 240 de cazuri de îmbolnăvire. Paul Stănescu anunţă că Legea vaccinării va fi dezbătută de urgenţă.


Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, spune că social-democraţii susţin dezbaterea în procedură de urgenţă a legii prin care vaccinarea ar deveni obligatorie şi că parlamentarii PSD vor vota acest act normativ iniţiat în guvernarea PSD, scrie news.ro.

Legea vaccinării va fi dezbătută de urgenţă

Paul Stănescu a anunţat, joi (23 ianuarie) că legea vaccinării obligatorii, care a trecut de Senat şi se află în dezbatere la Camera Deputaţilor, va intra în dezbatere în procedură de urgenţă.

Paul Stănescu spune că parlamentarii PSD consideră că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie.

„Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat este la Camera Deputaţilor la  Comisia de Sănătate, deci a fost iniţiată în timpul guvernării PSD şi, din discuţiile pe care le-am avut împreună cu colegii mei, legea vaccinării obligatorii va fi în procedură de urgenţă pentru că suntem într-o anumită situaţie care forţează lucrul ăsta, în momentul în care vorbim de atâtea cazuri de gripă la nivelul ţării noastre şi de asemenea vorbim de virusul gripal care vine din China. Noi credem că este obligatorie vaccinarea şi vom susţine acest proiect de lege în procedură de urgenţă” a afirmat Paul Stănescu joi seară, la Ploieşti.

Gripa 2020. Sunt deja trei morți și peste 240 de cazuri de îmbolnăvire

Gripa a provocat în acest sezon 3 decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, conform datelor făcute publice joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică,  IACRS şi pneumonii) a fost de 81.646, cu 30.6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (117.576) şi cu 11.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257). 

Citește și:

Gripa 2020. Şcolile din Constanţa au primit covoraşe dezinfectate pentru a preveni gripa

Gripa se extinde în România. Triajul în şcoli şi grădiniţe, făcut de medici

 
 
Loading...