Imediat cum a reînceput școala a apărut și s-a răspândit gripa printre elevi. Pentru a preveni răspândirea maladiei, școlile din Constanţa au primit covoraşe și substanțe dezinfectate.


În Capitală, se estimează că numărul cazurilor de îmbolnăvire este de circa 200 de elevi, motiv pentru care au fost închise mai multe clase și o grădiniță. Și în Buzău, Sibiu și Constanța au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire.

Autoritățile au discutat despre intensificarea triajului în școli și grădinițe. Cei din Sănătate spun că triajul trebuie făcut de medici și asistente, iar în unitățile în care nu sunt asistene și medici, profesorii ar putea fi cei care să facă triajul.

Şcolile din Constanţa au primit covoraşe dezinfectate

Şcolile din municipiul Constanţa au primit covoraşe şi substanţe dezinfectante pentru a preveni riscul de îmbolnăvire la copii, având în vedere numărul crescut de afecţiuni respiratorii, scrie news.ro. Acestea au fost amplasate la intrările şi ieşirile din unităţile de învăţământ.

Primăria Constanţa a anunțat că de la sfârşitul anului trecut, primarul Decebal Făgădău a acordat sumele necesare pentru achiziţia de materiale igienico-sanitare la toate unităţile de învăţământ din oraş.

Din aceşti bani au fost achiziţionate covoraşe, dispensere, substanţe dezinfectante, precum şi soluţiile necesare împiedicării răspândirii virusurilor de sezon.

Aceste materiale au fost instalate la toate intrările şi ieşirile din unităţile de învăţământ, astfel încât să fie luate toate măsurile necesare pentru protecţia copiilor, a personalului şi a părinţilor care îi însoţesc pe cei mici, scrie news.ro. 

Municipalitatea a alocat suma de 500.000 de lei pentru achiziţia materialelor igienico-sanitare pentru unităţile de învăţământ.

Citește și:

Gripa se extinde în România. Triajul în şcoli şi grădiniţe, făcut de medici

Gripa 2019. Aşa ne ferim de virus la grădiniţă şi la şcoală

 
 
Loading...