LIVE VIDEO Guvernul Grindeanu dă piept azi cu prima moțiune de cenzură

Ultima actualizare:

    motiune de cenzura guvernul grindeanu, guvernul grindeanu contestat
motiune de cenzura guvernul grindeanu, guvernul grindeanu contestat

Opoziția politică din România, reprezentată de PNL și USR, își va exprima punctul de vedere față de acțiunile recente ale Guvernului Grindeanu. Prima moțiune de cenzură cu care se confruntă acest cabinet va fi citită azi în Parlament, începând cu ora 12.00. Votul final, care ar putea duce la căderea regimului Grindeanu-Iordache, va avea loc după adoptarea bugetului de stat pe anul 2017.

Azi, parlamentarii se reunesc în ședință comună de plen pentru a dezbate proiectul bugetului de stat. Înainte cu o oră de această importantă întrunire, parlamentarii vor asista la citirea moțiunii de cenzură, înaintată de PNL și USR față de activitatea Guvernului Grindeanu. Votul final pe acest subiect va fi dat abia după finalizarea dezbaterii și adoptării bugetului de stat pe anul în curs, obiectiv capital pentru începerea programelor guvernamentale.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE. Opoziția îi acuză pe cie de la putere de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

„Renunţaţi la legalizarea furtului în România (...) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Parlament, că Guvernul Grindeanu poate cădea. Ea a afirmat că mai mulți parlamentari ai PSD vor susţine moţiunea de cenzură, la fel cum au existat social-democraţi care au votat amendamentele PNL la proiectul bugetului de stat pe 2017.

Urmărește LIVE dezbaterea moțiunii de cenzură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net