Hai la mare sau în Deltă de Paște și de 1 Mai! Iată cât vă costă

Ultima actualizare:
Cluburile din Mamaia atrag  turişti de pe toate meridianele
Cluburile din Mamaia atrag turişti de pe toate meridianele

Se apropie minivacanţa! Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă zilele libere de Paşte şi de 1 Mai pe plajele litoralului românesc şi pe canalele de basm din Delta Dunării. Operatorii din turism sunt pregătiţi pentru vizitatori, mai ales că sărbătorile sunt legate. Învierea Domnului e duminică, 28 aprilie, iar Ziua Muncii – miercuri, 1 Mai.

Chiar dacă mai sunt şase săptămâni până la Paşte, operatorii de pe litoral nu au emoţii, deoarece pachetele pentru această perioadă s-au vândut întotdeauna bine. De altfel, primele oferte încep să apară. „Avem posibilitatea alegerii diversificate: pachete de două nopţi, de patru sau cinci nopţi. Cel mai mult au de câştigat cei care oferă flexibilitate pentru turişti”, spune Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT). 

Tichete de vacanţă. Mamaia şi Vama Veche rămân, ca de obicei, cele mai căutate staţiuni. Fiecare are specificul său, de aceea şi preţurile de cazare sunt diferite. În ultima perioadă, şi Eforie Nord, şi Mamaia Nord - Năvodari au înregistrat creşteri în vânzarea de pachete de 1 Mai. Tichetele de vacanţă joacă un rol important şi în această perioadă, de aceea agenţiile de turism oferă în schimbul lor pachete complete. „Turiştii pot aduce din timp aceste tichete la agenţiile de turism, iar agenţiile pot include nu doar cazarea pe litoral, ci şi intrări la Delfinariu, Telegondolă, Aqua Park, bilet la Seara Dobrogeană, bilet de tren, bilet de avion”, spune Corina Martin. 

Crişan, locul în care  vapoarele trec prin  faţa pensiunilor
Crişan, locul în care vapoarele trec prin faţa pensiunilor

Cazare la Mamaia. „Multe dintre hoteluri deschid direct pentru 1 Mai, dar chiar şi aşa s-au cerut şi s-au vândut sejururi de Paşte în zona Mamaia (700 lei/persoană/trei nopţi) şi Sudul litoralului. Pentru 1 Mai, cererea s-a uniformizat pentru tot litoralul, accentul fiind Mamaia, datorită cluburilor şi festivalului de muzică Sunweves”, explică, pentru adevarul.ro, Irina Crista, de la agenţia Paradis Vacanţe de Vis. Preţurile în Mamaia pleacă de la 200 de lei pentru o noapte şi pot depăşi 2.500 de lei camera la hoteluri de cinci stele. Desigur, în funcţie de opţiune, turistul beneficiază de mic dejun, acces la diferite facilităţi ale hotelului, masă specială de Paşte sau un tur al Centrului Istoric al Constanţei cu un ghid specializat. De exemplu, la Hotelul Arena Regia & SPA, în perioada 26-29 aprilie, o persoană plăteşte 45 euro pe noapte. La Hotel del Mar, preţul e 74 euro pe noapte, iar la Ramada Mamaia - 380 de lei pe noapte în perioada de Paşte. Desigur, cei cu dare de mână pot alege hoteluri de 5 stele, precum Hotelul Iaki, unde un pachet de 3 nopţi de Paşti costă 2.499 de lei pentru o cameră dublă. Tot în Mamaia, la un hotel de 3 stele, o cameră dublă pentru perioada acestei minivacanţe se poate închiria cu 159 de lei pe noapte, minimum 3 nopţi (Hotel Flora). 

Vama Veche, pentru toate gusturile. La extremitatea sudică a litoralului e locul libertăţii, al muzicii rock şi folk şi al distracţiei. Preţurile de cazare la Vama Veche, în perioada de Paştşi 1 Mai, pleacă de la 200 de lei camera pe noapte la pensiuni şi ajunge la 570 de lei la un hotel de 4 stele. Desigur, în Vamă există varianta cazării „la particular”, iar în acest caz preţurile sunt mai scăzute. Aici poţi veni şi cu rulota sau cu cortul. La Marina Park Vama Veche, preţul pentru rulotă pleacă de la 25 de lei pentru o noapte/persoană, iar pentru cort - 15 lei/noapte/persoană. Tot în Vama Veche poţi să alegi cazarea la un hotel. Astfel, Hotel Laguna oferă pentru perioada 26 aprilie–1 mai o cameră dublă la preţul de 265 de lei pentru o noapte, minimum trei nopţi.


    Crişan, locul în care  vapoarele trec prin  faţa pensiunilor
Crişan, locul în care vapoarele trec prin faţa pensiunilor

Peisaje de vis în Deltă. La final de aprilie şi început de mai, natura renaşte după perioada rece. Peisajul în delta Dunării se schimbă complet, astfel încât poţi să te întorci de acolo cu o colecţie de fotografii minunate. „Pentru turiştii care aleg să-şi petreacă minivacanţa de Paşte şi 1 Mai în Delta Dunării, proprietarii pensiunilor şi ai hotelurilor au pregătit tarife care pleacă de la 800 de lei un sejur de 3 nopţi pentru o persoană, la o pensiune de trei stele (zona Mila 23), şi ajung la 1.400 de lei un sejur de 3 nopţi, în regim all inclusive, la cele de patru stele (pensiunea Obertin sau Paradise House Mila 23)”, ne spune Ionuţ Chirică, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Locală Tulcea. În comunităţile de ruşi lipoveni de la Mila 23, turiştii pot lua parte la tradiţiile şi obiceiurile de Paşte. Peştele vedetă în această perioadă este scrumbia. La Hotelul Sunrise din localitatea Crişan pachetul de patru nopţi pentru un turist se vinde cu 1.055 de lei, pentru perioada 1 - 5 mai. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net