Bucuraţi-vă de gusturile, miresmele şi culorile toamnei! În acest weekend, atât în Capitală, cât şi în alte localităţi din ţară, au loc diverse festivaluri şi târguri, iar mustul va fi nelipsit de la majoritatea evenimentelor, pentru că e timpul lui. Click! îţi spune ce beneficii are aromata licoare!


„Mustul conţine vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C şi are un efect extrem de revigorant, ajutând la detoxifierea organismului şi la stimularea imunităţii, mustul devenind şi o puternică armă împotriva cancerului datorită conţinutului mare în antioxidanţi”, a explicat, pentru adevarul.ro, Denisa Zaharia, medic de familie, cu competenţă în apifitoterapie.

m26-actu-2-2col6cm.jpg

Expoziția de struguri din Bihor și-a deschis ieri porțile
Foto: ebihor.ro

Potrivit specialistului, „o dată preparat, mustul se consumă imediat şi nu se fierbe deoarece se pierd toate vitaminele şi mineralele esenţiale”, mai spune dr. Zaharia.
Medicul mai precizează că mustul este recomandat pentru a preveni şi trata numeroase boli, precum cele de ochi, inimă, rinichi, stomac, nutriţie, imunitate, precum şi pentru a preveni şi trata anemia, astenia, gingivita sau durerile reumatice.
Prin urmare, nu rataţi expoziţia de struguri care are loc în acest weekend, în comuna bihoreană Sînmartin!
„Avem cam 15 soiuri de struguri pentru vin şi restul pentru masă, din toate categoriile, fără sâmburi, albe, negre, roz, timpurii şi târzii. Avem şi soiuri dulci, foarte aromate”, a declarat Daniel Boţa, unul dintre organizatorii expoziţiei.

Uite unde poţi să te distrezi în acest weekend!

Râzi cu oltenii, la Slatina

De ieri, a început la Slatina, festivalul „Oltenii şi... restu’ lumii”, timp de trei zile, accesul în Oltenia fiind permis doar cu paşaport de oltean.

m36-actu-3-2col5cm.jpg

Daniela Nane șiȚăndărică au deschis festivalul din Slatina
Foto: adevarul.ro

 

Doar cu acest act pot lua parte doritorii la cel mai mare festival de umor din România, se laudă organizatorii. Aici, vă aşteaptă tot felul de surprize, de la cele umoristice, la cele culinare.

Zilele Dovleacului în Buzău

La fel de sănătos ca mustul e şi dovleacul, o altă „bucurie” a toamnei. Tocmai de aceea, de ieri, a început în localitatea buzoiană Poşta Câlnău, cea de-a treia ediţie a festivalului „Zilele Dovleacului”. Cei care vor veni la eveniment vor avea parte de delicioase produse culinare din dovleac, precum dulceţuri, plăcinte, sarmale fierte în dovleac.

Târg de miere în Capitală

Cea de-a 17-a ediţie a Târgului Naţional al Mierii s-a deschis ieri în curtea Apicola, din Bucureşti. Astăzi şi mâine, aveţi ocazia să treceţi pe la tarabele celor o sută de expozanţi prezenţi, apicultori şi firme specializate. Este locul perfect pentru a vă delecta cu minunatele esenţe ale stupului: miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, suplimente nutritive şi cocktail-uri.

Pink Martini, pe scena „Zilele Bucureştiului”

De ieri, în Capitală s-a dat startul Zilelor Bucureştiului. Astăzi, DJ-ul român Paul Damixie va deschide evenimentul, la ora 17.30.

m46-actu-4-2col5cm.jpg

Pink Martini concertează azi în Piaţa Constituţiei

 

În continuare, de la 19.30, va cânta trupa de retro-electro Moonlight Breakfast, iar, de la 21.00, înaintea concursului de 3D video mapping, va concerta celebra orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large. Mâine, va fi un concert maraton, de la ora 18.00. Vor cânta Irina Rimes, The Motans, Vunk, Voltaj şi Delia & Band.

Show aerian în Parcul Crângaşi

De asemenea, bucureştenii sunt aşteptaţi, astăzi, la Aeronautic Show 2017, un eveniment care se va desfăşura, între orele 10.00 şi 18.00, în Parcul Crângaşi şi Lacul Morii.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: 

Alte articole