Haine gratis pentru copiii din familii nevoiașe. Cum a luat naștere proiectul «Bebe de Bucureşti are hăinuţe»

Ultima actualizare:

    Mamele şi micuţii  pot merge  la magazinul  din Bucureşti
Mamele şi micuţii pot merge la magazinul din Bucureşti

Iniţiativă demnă de laudă! În Bucureşti a fost deschis un magazin cu hăinuţe provenite din donaţii, care poate rivaliza cu orice expoziţie vestimentară, şi este destinat familiilor sărmane. Părinţii pot veni şi pot alege articole vestimentare pentru cei mici. Totul este gratuit, dezinfectat şi de bună calitate.

Magazinul cu hăinuţe pentru prichindei este înfiinţat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) pentru familiile nevoiaşe. O mulţime de haine (salopete, geci, compleuri, paltonaşe), toate igienizate, practice şi viu colorate, îi aşteaptă pe doritori la magazinul din bulevardul Regina Elisabeta 75, de luni până vineri, între orele 11.00 şi 18.00.  

“Proiectul «Bebe de Bucureşti are hăinuţe» a luat naştere după încheierea stării de urgenţă, perioadă în care ne-am confruntat cu foarte multe cereri din partea părinţilor care şi-au pierdut locurile de muncă. Aceştia ne solicitau să-i sprijinim cu alimente şi cu produse pentru creşterea şi îngrijirea copiilor”, explică, pentru adevarul.ro, Cosmina Simiean Nicolescu, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.


    Obiectele vestimentare   sunt aşezate pe umeraşe  şi în rafturi Foto: Facebook / DGASMB
Obiectele vestimentare sunt aşezate pe umeraşe şi în rafturi Foto: Facebook / DGASMB

„În acelaşi timp, multe persoane ne-au contactat pentru a dona hăinuţe, jucării şi produse în stare bună. Astfel, DGASMB a implementat un sistem permanent de primire, sortare, igienizare şi distribuire de hăinuţe, jucării şi lucruri necesare micuţilor”, arată directoarea. 

Spălate la 90 de grade cu detergent special 

Această iniţiativă a pus în mişcare o mulţime de oameni. Totul este bine organizat: hăinuţele sunt sortate, igienizate şi spălate, înainte de a fi expuse în magazin. Cosmina Simiean Nicolescu dezvăluie munca din spatele magazinului: „Lucrurile donate sunt spălate la 90 de grade, cu detergent hipoalergenic pentru copii, uscate, călcate şi ulterior aşezate pe rafturi. Beneficiarii sunt familiile monoparentale care au copii cu vârsta între 0 şi 12 ani. De asemenea, beneficiază şi familiile cu venituri sub 1.000 de lei pentru fiecare membru, dar şi cazurile sociale. La toate aceste categorii este obligatoriu ca domiciliul sau reşedinţa să fie în Capitală”.  


    Şi jucăriile de pluş  sunt igienizate   Foto: Facebook / DGASMB
Şi jucăriile de pluş sunt igienizate Foto: Facebook / DGASMB

Până acum, peste 500 de copii au trecut pragul magazinului cu hăinuţe, alături de părinţi, pentru a alege articolele necesare. “Cei care doresc să aibă acces la acest magazin trebuie să depună o solicitare, prin e-mail, la adresa bebedebucurestiarehainute@dgas.ro sau la telefon 0800.821.218, indicând adresa, situaţia socială, vârsta copilului şi mărimea hăinuţelor necesare. Solicitanţii de hăinuţe vor fi contactaţi de personalul DGASMB şi vor primi instrucţiunile pentru a ridica cutia cu articole cerute”, adaugă directoarea instituţiei. La rândul lor, personele care doresc să doneze hăinuţe şi jucării pot suna la numărul de telefon 021.314.23.15. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net