Iată câți români spun că nu vor respecta restricțiile și vor pleca în vizită de Paște!

Ultima actualizare:

    Unii români nu vor renunța să petreacă Paștele alături de familie și prieteni
Unii români nu vor renunța să petreacă Paștele alături de familie și prieteni

1 din 10 români nu vor respecta limitările impuse și vor pleca în vizită de Paște. Asta relevă un studiu publicat de MKOR Consulting la care au răspuns peste 1.700 de persoane. Asta, deși, amenzile sunt între 2.000 și 20.000 de lei.

Peste două zile sărbătorim Învierea Domnului, motiv de bucurie, care, până acum, în celebram cu prietenii și familia în jurul mesei.

Cei mai mulți au înțeles că anul acesta este diferit și spun că vor rămâne acasă, alături de parter, copii. Alții spun că vor fi singuri.

Vorbim despre 86% dintre respondenți, care au recunoscut că simt o teamă mare în ceea ce privește probabilitatea de a fi infectați cu noul coronavirus.

Dintre aceștia, jumătate sunt persoane cu venituri peste medie, iar 43% au studii superioare. Cele mai puțin îngrijorate categorii sunt elevii, studenții și persoanele cu studii sub medie (școală generală și profesională).

Studiul, publicat de MKOR Consulting, mai arată că 1 din 10 români nu va respecta limitările impuse de autorități și va petrece Paștele în vizită, alături de familia extinsă și de prieteni.

Ceea ce este extrem de periculos atât pentru ei, cât și pentru cei cu care vor intra în contact. Autoritățile au anunțat că de felul în care ne vom comporta în zilele de Paște va crește sau va scădea numărul îmbolnăvirilor. Întristați de vremurile pe care le trăim, 3% dintre români au spus că nu vor sărbători deloc Paștele anul acesta.

“Paștele are o însemnătate aparte în cultura românească, iar decizia de a petrece această sărbătoare departe de familie și cei apropiați este una grea. Dorul de copiii lăsați la bunici, imposibilitatea de a-și vizita membrii familiei, prietenii sau partenerii este dureroasă, zilele acestea, mai mult ca niciodată.Totuși, cei mai mulți dintre români au înțeles că este mai bine să stea acasă, pentru propria siguranță, dar și a celor din jur”, a menționat Corina Cimpoca, fondator MKOR Consulting. Studiul a fost realizat în perioada 13-16 aprilie, pe un eșantion de 1.703 respondenți, reprezentativ la nivel național pe criterii de gen, vârstă (18+) și distribuție geografică. Nivel de încredere 95%, eroare maximă +/-2,3%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net