Iată unde-și petrec românii vacanța!

Ultima actualizare:

    În insula grecească Zakynthos pleacă anul acesta cei mai mulți români
În insula grecească Zakynthos pleacă anul acesta cei mai mulți români

A venit vara și încă nu te-ai decis unde să pleci anul acesta? Află că Grecia rămâne în topul preferințelor românilor, urmată de Spania și Turcia. Și cum confortul a devenit o cerință obligatorie, oamenii preferă avionul.

Mai mult de 10.000 de turişti au ales vacanţe cu transport cursă charter, încă din perioada de Early Booking.  Destinaţiile preferate de ei sunt insulele grecești Zakynthos și Corfu, dar și melgurile spaniole, Tenerife, și Antalya, acolo unde se știe că turcii îți fac toate poftele.

Și dacă până cum românii plecau în vacanță cu mașina, anul acesta au ales avionul.

„Pachetele pe charter sunt cele mai căutate pentru vacanţa de vară, mai ales de către turiștii care pleacă în concediu alături de familie şi prieteni. În fiecare an, pe lângă destinaţiile tradiţionale, în care suplimentăm oferta de hoteluri şi servicii turistice, le propunem clienţilor locuri noi. Anul acesta, nici nu am lansat bine ofertele pentru Algarve (Portugali), Split (Croația), Tivat (Muntenegru) sau Lefkada (Grecia) cu Parga-Sivota şi interesul lor s-a dovedit a fi real”, declară Dan Goicea, director general adjunct Cocktail Holidays.

21 de chartere pleacă din Capitală

Cele mai multe chartere sunt din Bucureşti, 21 de curse, către destinaţii precum Antalya (trei pe săptămână) şi Bodrum (una pe săptămână), opt insule greceşti (câte două pe săptămână spre Creta-Chania şi Rodos, unul pe săptămână către Creta-Heraklion, Corfu, Mykonos, Santorini, Zakynthos, Lefkada) Algarve, Tenerife, Mallorca, Costa Brava, Costa Blanca, Split şi Tivat (câte unul pe săptămână). De la Iaşi se operează spre şi dinspre Antalya şi Rodos (câte unul săptămânal), iar din Cluj-Napoca sunt disponibile Creta-Chania, Santorini şi Zakynthos (câte unul pe săptămână).

Cea mai scumpă vacanță vândută:10.000 de euro

Valoarea medie a unui pachet cu avionul este de 524 de euro de persoană, pentru șapte nopți de cazare, cu toate taxele incluse.

Cea mai scumpă vacanţă pe charter, rezervată până în prezent, este de 10.000 euro, pentru destinaţia Mykonos.

Zakynthos, cea mai căutată destinație

Zakynthos este destinaţia cea mai căutată în primele patru luni ale anului, pentru vacanţa de vară, preţul mediu al pachetelor deja rezervate fiind 582 de euro.

Corfu este preferată de turişti pentru peisaje şi vegetaţie, iar Tenerife pentru renumele de insulă a îndrăgostiţilor.

Antalya rămâne preferata familiilor cu copii, pentru sistemul all inclusive şi pentru programele de divertisment pentru copii şi adulţi pe care le oferă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net