Ieri ministru de interne, azi cu cătuşe la mâini

Ultima actualizare:

    Cristian David a fost audiat ieri la DNA, timp de patru ore, apoi a fost dus în arestFoto: Mediafax
Cristian David a fost audiat ieri la DNA, timp de patru ore, apoi a fost dus în arestFoto: Mediafax

Fostul ministru de interne, Cristian David, a ajuns, ieri, după gratii. E acuzat că a luat mită 500.000 €, în 2007. Vestea a căzut ca un trăsnet în familia lui, mai ales că, anul trecut, socrul său a stat peste o lună în arest, iar soţia sa a dat cu subsemnatul la DNA.

La prima oră a dimineţii de ieri, Cristian David s-a trezit la uşă cu procurorii DNA. Pe numele său fusese emis un mandat de aducere, astfel că fostul ministru de interne a fost nevoit să-i însoţească la sediul DNA. Timp de patru ore, David a fost audiat, într-un dosar în care este acuzat că a luat mită 500.000 € pentru a interveni, în 2007, la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare. Procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru luare de mită. Apoi, au emis pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi cer Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă pentru 30 de zile. David a ajuns pe mâna procurorilor după ce, anul trecut, a fost denunţat. La acea vreme, el a declarat, însă, că nu a avut nici un fel de implicare în emiterea vreunui document legat de stabilirea dreptului de proprietate. David mai este urmărit penal într-un dosar. Potrivit DNA, pe vremea când era ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, David şi-ar fi falsificat declaraţia de avere pentru a justifica 60.000 €. Cristian David a demisionat din funcţia de ministru, anul trecut.

Soţia audiată la DNA, socrul arestat

Cristian David s-a căsătorit cu Vanda Vlasov, fiica fostului preşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov, în 2005.

Vanda Vlasov
Vanda Vlasov

Anul trecut, Mihail Vlasov a fost arestat pentru trafic de influenţă şi pentru că ar fi primit mită de 200.000 €. Apoi, a venit rândul Vandei să treacă pe la DNA.

Mihail Vlasov
Mihail Vlasov

Ea a fost acuzată că ar fi produs documente false care să ducă la eliberarea tatălui ei. Vanda Vlasov le-ar fi cerut unor secretare de la Curtea de Arbitraj Comercial, unde a fost prim-vicepreşedinte, adeverinţe folositoare tatălui ei.

Anul trecut, mai mulţi miniştri sau foşti miniştri au fost condamnaţi în diverse dosare. În 24 ianuarie, foştii miniştri Zsolt Nagy (UDMR) şi Tudor Chiuariu (PNL) au fost condamnaţi penal pentru abuz în serviciu la patru, respectiv trei ani şi şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. În 31 martie, fostul ministru al economiei Codruţ Sereş a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul „Hidroelectrica”, decizia nefiind definitivă. În 14 decembrie, Instanţa Supremă l-a condamnat pe deputatul PSD Miron Mitrea la 2 ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale. În plus, în dosarul Microsoft, nouă miniştri sunt anchetaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net