Dacă la Miercurea Ciuc sfinţirea bucatelor din ziua de Paşte a dat un exemplu de civilizaţie, Braşovul l-a urmat şi l-a dus la un nivel superior: credincioşii s-au organizat singuri în noaptea de Înviere şi au păstrat distanţa la catedrala din Piaţa Sfatului.Astfel, în noaptea de Înviere, camerele video şi foto şi dronele au surprins imagini extrem de spectaculoase cu Braşovul, atât cu modul în care credincioşii s-au aşezat în timpul slujbei de Înviere, cât şi cu jocurile laser, scrie Adevarul.ro. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook și de Allen Coliban, primarul Brașovului.
 
La catedrala din Piaţa Sfatului s-au strâns câteva sute de braşoveni. Profitând de desenul gresiei din Piaţa Sfatului, cu pătrate cu contur alb pe fondul gri, credincioşii s-au aşezat doar în colţuri, păstrând, astfel, distanţa fizică dintre ei. 

brasov-distantare.jpg

Brașov, Piața Sfatului
foto: Facebook

 
Oamenii au rămas în acele poziţii pe toată durata slujbei şi au dat dovadă că fiecare cetăţean poate respecta comunitatea, prin respectarea regulilor. Dacă la Miercurea Ciuc scaunele la sfinţirea bucatelor erau aşezate dinainte de reprezentanţii bisericii, la Braşov nu a fost nimic organizat, oamenii doar au profitat de desenul care i-a ajutat să stea la distanţă unii de alţii. 

Vezi mai multe imagini impresionante pe www.adevarul.ro
 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: