Impresionanta poveste a femeii care se chinuie să-și găsească frații

Ultima actualizare:

    Elena Dumitrescu are pe telefon poze vechi cu familia
Elena Dumitrescu are pe telefon poze vechi cu familia

Se spune că viața este ca o carte și că sunt oameni care nu știu cum să o închidă în timp ce alții ar vrea să o citească, dar lipsesc prea multe pagini. Printre aceștia din urmă se numără bucureșteanca Elena Dumitrescu de 38 de ani. Mama i-a murit la 10 ani, tatăl și l-a cunoscut la 14 ani, crescută la casa de copii, a aflat târziu că are un frate și o soră cu tați diferiți și vrea să îi întâlnească prin intermediul Click!

”Părinții mei nu au fost căsătoriți și imediat după naștere, tata a plecat de acasă iar mama m-a dat să mă crească bunicii ei, într-un sat de lângă Titu. La nouă ani, am fost dusă la un cămin de copii din sectorul 6 și acolo am trăit până la 18 ani”, începe Elena telenovela vieții sale. Până să plece la așezământul social, mama, Carmen Băcanu, nu a venit să o vadă decât de două ori, de fiecare dată ”pe fugă”, după cum își aduce aminte Elena.

Modul șocant în care a aflat că i-a murit mama

”La un moment dat, după un an la cămin, am primit un telefon de la o mătușă, care mi-a spus simplu, direct și fără menajamente: a murit maică-ta. Îmi aduc aminte că am avut sentimente amestecate, dar nu am plâns, nu am fost afectată prea tare”, își aduce aminte resemnată femeia. Pe la 14 ani, mătușa i-a făcut cunoștință cu un bărbat și i-a spus simplu:”tatăl tău”. Omul își refăcuse viața și după un timp, Elena nu mai știe dacă a trecut un an, doi sau trei, i-a spus să vină să stea la el. L-a refuzat și spune șocată, fără remușcări motivul:”la cămin era casa mea, el era un străin”. Dacă ar da timpul înapoi ar face la fel. Ce s-a întâmplat în mintea bărbatului, dar dacă la început venea sa o vadă săptămânal, după ce l-a refuzat, a început să vină la fiecare trei luni, apoi o dată pe an, ca la un moment dat să nu mai apară deloc.

De când a început investigațiile pentru a-și cunoaște frații, Elena a strâns o grămadă de acte
De când a început investigațiile pentru a-și cunoaște frații, Elena a strâns o grămadă de acte

De la Tanti Victorina, mătușa de care este foarte apropiată,   Elena Dumitrescu a aflat că înainte de a o naște pe ea, mama  ei a avut o altă relație și rodul acesteia ar fi un băiat, mai mare cu patru ani decât ea.

Sora adoptată la cinci ani

A aflat cine este și cum mătușa ținea legătura cu bărbatul, pe nume Walter Iasz din Timișoara, l-a sunat în încercarea de a stabili o întâlnire pentru a-și vedea fratele vitreg.”Am fost refuzată, dar după un timp am reușit, tot prin intermediul mătușii să vorbesc cu fratele vitreg, pe care îl cheamă Walter Tiberiu Iasz. Nici el nu a vrut să mă vadă dar poate dacă citește în CLICK! cât de mult îmi doresc să ne cunoaștem, revine la sentimente mai bune”, își face curaj Elena. Apoi, altă surpriză: mătușa Victorina i-a spus că mama ei a avut la patru ani după ce a născut-o pe ea, o altă fiică, se pare cu același tată dar acesta a refuzat să o recunoască. Și aceasta a fost dată la o casă de copii iar Elenei atât i-a trebuit.

Sora Elenei a fost dată tot la un cămin de copii de unde a fost adoptată la vârsta de cinci ani de un cuplu de italieni
Sora Elenei a fost dată tot la un cămin de copii de unde a fost adoptată la vârsta de cinci ani de un cuplu de italieni

A început cercetările și a aflat că sora sa, Băcanu Daniela, a fost adoptată oficial la vârsta de cinci ani de la un leagăn din București, din sectorul 1.”Autoritățile mi-au spus în 2014 că vor lua legătura cu ea în Italia prin intermediul instituției care a intermediat adopția și dacă dorește, voi fi contactată. De atunci nu am mai primit nici un semn”, se plânge Elena Dumitrescu. Pe sora ei o cheamă Daniela Băcanu și a fost adoptată în 1988, de Fasino Sergio Giovanni și Roberta Claudia Maria. Fiecare om își dorește ceva de la viață iar Elena știe deja ce vrea: să apuce ziua în care se va reuni cu Tiberiu și cu Daniela

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net