Încă un urs lovit de o mașină, în Mureș. Animalul a fost dus la Sanctuarul urșilor de la Zărnești

Ultima actualizare:

    Urșii au fost alungați în pădureFOTO: Arhivă Click!
Urșii au fost alungați în pădureFOTO: Arhivă Click!

Încă un urs care a încercat să traverseze o șosea a fost lovit în plin de o mașină, joi seară, în Mureș. Animalul a fost tranchilizat și dus la zoo, iar șoferul și pasagerul din autoturism s-au ales doar cu o sperietură.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul European 60. Șoferul împreună cu soția sa mergeau de la Cluj către Braşov, când, aproape de localitatea Găeşti, un urs le-a ieşit în faţă. Nu a mai avut cum să-l evite, iar în urma impactului, animalul a fost aruncat în şanţul de pe marginea şoselei.

Spre deosebire de cazul din Harghita, unde animalul accidentat a fost lăsat în agonie pe șosea 18 ore, apoi împușcat de autorități, acum mobilizarea a fost mai rapidă. Ursul a fost tranchilizat şi apoi transportat în cuşcă la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Astăzi, medicii vor reevalua starea animalului.

Animalul are fracturi la două picioare

„În această dimineaţă am primit un urs lovit de maşină în zona Târgu Secuiesc. Urmează să i se facă un control medical amănunţit pentru a vedea dacă i se poate salva viaţa. Deocamdată, vizibil, sunt fracturi la două picioare”, a declarat Paula Ciotloş, vicepreşedinte al ONG-ului „Milioane de prieteni”, care administrează Sanctuarul urşilor de la Zărneşti.

Este al patru caz în ultima săptămână când un urs a devenit victimă în accidente rutiere, în timp ce încercau să traverseze drumuri principale. Doi urşi au murit duminică, 17 noiembrie. Astfel, un animal și-a pierdut viața la Praid (judeţul Harghita), după ce a fost lovit sâmbătă de un vehicul. Şi tot duminică a murit un alt urs, pe DN1, în judeţul Sibiu. Luni, 18 noiembrie, un alt urs a fost lovit mortal în comuna Ghindaru din judeţul Mureş, conform adevarul.ro.

Mai citește și:

https://www.click.ro/news/national/urs-lovit-plin-de-masina-animalul-agonizeaza-pe-sosea

https://www.click.ro/news/national/cine-e-barbatul-care-lovit-ursul-din-harghita-are-6-copii-iar-masina-sa-fost-facuta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net