Vineri (30 octombrie) un incendiu imens a izbucnit în clubul Colectiv din București, în urma căruia nu mai puțin de 27 de persoane au murit, iar peste 140 au fost rănite. Totul a început cu un concert la care au participat câteva sute de persoane.


Organizatorii petrecerii din Club Colectiv promiteau un show de neuitat, cu spectacole de lumini și efecte pirotehnice. Din păcate, totul s-a terminat tragic, cu un incendiu. Un foc imens a izbucnit când participanții la concert se așteptau mai puțin. Iată ultimele fotografii din clubul în care s-a întâmplat incidentul.

 

Incendiu în Club Colectiv. Imaginile dezastrului

 

colectiv_artificii.jpg

incendiu colectiv
Totul a izbucnit de la un foc de artificii
foto: Facebook

incendiu_club_control.jpg

incendiu explozie tragedie club control
Arificiile de pe scenă au ajuns pe unul dintre stâlpii din club. Apoi incendiul s-a generalizat
foto: arhiva personală

10866182_911425855543436_5961094462474241712_o.jpg

Trupa Goodbye To Gravity
FOTO: Arhiva personală

colectiv

colectiv_bucuresti_2.jpg

colectiv bucuresti
Clubul găzduia petreceri la care participau, adeseori, peste trei sau patru sute de persoane
foto: Arhiva Personală

colectiv_bucuresti_1.jpg

colectiv bucuresti
Mulți tineri frecventau clubul Colectiv, mai ales în weekend-uri
foto: Arhiva Personală

colectiv_bucuresti_3.jpg

colectiv bucuresti
Nimeni nu se aștepta la tragedia din noaptea de vineri, 30 octombrie
foto: Arhiva Personală

 

Trupa Goodbye to Gravity, cea care concerta în noaptea incendiului din Club Colectiv, este formată din solistul Andrei Găluț, basistul Alex Pascu, chitariștii Vlad Telea și Mihai Alexandru și toboșarul Bogdan Lavinius.

Conform informaţiilor postate de rude şi cunoştinţe pe conturile lor de Facebook, Andrei Găluţ şi Alex Pascu au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv şi se află la spital. Trupa nu a oferit un comunicat până în momentul de faţă.

O piesă de pe album parcă prevestea totul

În mod ironic, pe albumul pentru care era organizat concertul de lansare din Club Colectiv, exista o melodie care parcă ar fi prevestit întreaga dramă. Piesa „The day we die”/„Ziua în care murim” urma să fie cântată pe scenă de către membrii trupei, chiar în seara incendiului din clubul Colectiv

Despre clubul Colectiv, locul incendiului

Clubul Colectiv din Capitală era autorizat să funcționeze din luna ianuarie. Cu toate acestea, un control local efectuat la 21 octombrie a scos la iveală anumite probleme. Astfel, s-a constat lipsa personalului calificat. Clubul Colectiv se află în subsolul fostei fabrici Pionierul, o clădire de patru etaje localizată pe strada Tăbăcarilor, nr. 7, în București.

Imagini de la locul incendiului

 
 
Loading...