Incendiu la Spitalul Judeţean Alba. Două cadre medicale au fost rănite

Ultima actualizare:

    Incendiul a pornit de la o lumânare aprinsă pentru un pacient decedatFoto: Adevărul
Incendiul a pornit de la o lumânare aprinsă pentru un pacient decedatFoto: Adevărul

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba. Doi angajaţi au fost răniţi, unul dintre ei suferind arsuri, iar ce de-al doilea fiind intoxicat cu fum. Pompierii care au ajuns la faţa locului au găsit un pacient decedat, despre care medicii spun că ar fi murit înainte de declanşarea incendiului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătăcă incendiul a izbucnit într-un salon de pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba, iar pentru stingerea acestuia au fost mobilizate două autospeciale de pompieri, o autospecială cu scară, două echipaje medicale cu ambulanţe şi 15 pompieri militari, reletează Digi24.

Cauza exactă a producerii incendiului a fost stabilită după realizarea unor investigaţii amănunţite. Focul de la o lumânare aprinsă pentru un pacent decedat,c el găsit de pompieri, a fost responsabil de incendiu. Lumânarea ar fi aprins întâmplător o cutie de chibrituri aflată îna propiere, iar flăcările s-au propagat cu repreziciune în salon. Una dintre infirmierele rănite prezintă arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, iar medicii au decis să o trimită la Bucureşti pentru a primi îngrijirile necesare. 

Ironia face că înainte cu doar câteva ore de incendiu, în cursul zilei de joi, 9 martie, la Spitalul Judeţean a avut loc un exerciţiu ”pentru stingerea unui incendiu produs la etajul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, cu 1 victimă conştientă”. Pompierii au intervenit la exerciţiu cu 1 autospecială de intervenţie de salvare de la înălţime de 42 de metri, 2 autospeciale de stins incendii, 1 ambulanţă SMURD si 10 subofiţeri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net