Incredibil: Un interlop a fost scos din arest chiar de Şeful Biroului de Investigaţii Criminale

Ultima actualizare:

    Tânărul suspect de viol şi incest a fost arestat (Foto arhivă)
Tânărul suspect de viol şi incest a fost arestat (Foto arhivă)

Caz revoltător la Buzău. Un interlop a fost scos din incinta Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău chiar de un de un şef din poliţie, potrivit România TV. Deţinutul avea acces la tot ce-şi dorea: a fost scos din spatele gratiilor şi dus să-şi petreacă ziua de naştere cu lăutari. Mai mult, interlopul a ajuns chiar şi la frizerul personal.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au început urmărirea penală faţă de Tudorel Ştefan Alexandru, şef al Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, pentru că a întocmit sau a determinat alţi ofiţeri să întocmească acte prin care a menţinut în arestul Poliţiei un deţinut, în loc să îl trimită la închisoare. Mai mult, şeful Biroului a dispus scoaterea nejustificată a acestuia, din incinta Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, sub pretextul derulării unor pretinse activităţi judiciare.

Potrivit unui comunicat al DNA, în sarcina lui Alexandru s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj nepatrimonial pentru altul în formă continuată (36 acte materiale) şi luare de mită, scrie agerpres.

Procurorii au dispus faţă de Ştefan Alexandru măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 20 iunie - 31 octombrie 2013, prin încălcarea, cu ştiinţă, a atribuţiilor de serviciu, învinuitul Alexandru a întocmit personal sau a determinat alţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău să întocmească acte prin care s-a solicitat menţinerea nejustificată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău a unui condamnat.

"Mai mult, a dispus scoaterea nejustificată a acestuia, din incinta Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, sub pretextul derulării unor pretinse activităţi judiciare. Ca urmare a acestor acţiuni, condamnatul şi-a sărbătorit ziua de naştere cu prietenii şi membrii familiei, a participat la petreceri, a avut acces la frizerul personal, etc. Totodată, s-a reţinut că la data de 22 octombrie 2013, în scopul efectuării aceloraşi demersuri, învinuitul Alexandru a primit de la condamnat, prin intermediul unui om de încredere de-al său, mai multe materiale de construcţie în valoare de 206,21 lei, care au fost utilizate la renovarea unei locuinţe", precizează DNA.

Sursa citată subliniază că, prin demersurile efectuate, Ştefan Alexandru a afectat activitatea unităţii de poliţie pe care o deserveşte, a inclus numeroase acte materiale, a implicat numeroase mijloace şi persoane din rândul poliţiei şi a prejudiciat bugetul IPJ Buzău cu peste 1.800 lei, reprezentând cheltuielile efectuate cu persoana privată de libertate în perioada 20 iunie -31 octombrie 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net