Omul de afaceri Ioan Niculae a fost adus, vineri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru a-i fi comunicate acuzațiile din noul dosar în care este cercetat, transmite Mediafax. Este vorba despre un nou dosar în care e acuzat de evaziune și spălare de bani.


Niculae a fost adus la DNA din penitenciar, unde execută pedeapsa primită în dosarul „Mită la PSD”.

Concubina lui, Nicoleta Tomcea, a fost adusă joi la sediul DNA pentru a fi audiată de anchetatori în dosarul în care Niculae este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind suspectă în cauză, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut, joi, 11 percheziţii în Bucureşti, Teleorman şi Prahova, la locuinţe şi sedii de firme ale omului de afaceri Ioan Niculae, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul depăşind două milioane de euro.

DNA a arătat, într-un comunicat de presă, că se efectueză cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi economice - evaziune fiscală şi spălare de bani - care ar fi comise în perioada 2008 - 2009.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au percheziţionat domiciliul actual al lui Ioan Niculae, din municipiul Zimnicea, reşedinţa acestuia din judeţul Teleorman, din apropiere de Zimnicea, denumită domeniul Făţana, ce cuprinde un grup de trei clădiri principale şi dependinţe, între care se află şi casa de vânătoare a acestuia, precum şi reşedinţa din staţiunea prahoveană Buşteni a omului de afaceri.

Totodată, au fost făcute percheziţii şi la fostul domiciliu al lui Niculae, din Sectorul 1 al Capitalei, la sediul social şi la punctul de lucru declarate de societatea Intervitt SRL din Teleorman, la sediul social al societăţii Interagro din Sectorul 2 al Capitalei, la punctul de lucru şi la sediul social al Interagro din Zimnicea.

Ioan Niculae execută, din 2 aprilie, pedeapsa de doi ani și şase luni de închisoare, primită în dosarul „Mită la PSD”.

 
 
Loading...