Ioan Oltean poate fi arestat preventiv. Colegul Teodorescu a scăpat

Ultima actualizare:

    Deputatul Ioan Oltean e acuzat de  complicitate la abuz în serviciu și trafic de influențăfoto: ziuanews.ro
Deputatul Ioan Oltean e acuzat de complicitate la abuz în serviciu și trafic de influențăfoto: ziuanews.ro

Deputaţii PNL Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu vor afla miercuri dacă pot sau nu să fie arestaţi preventiv. Cei doi sunt suspectaţi în dosarul despăgubirilor ilegale ANRP. PNL şi PSD au anunţat deja că se vor pronunţa în favoarea ridicării imunităţii celor doi.

UPDATE 15.52: Deputatul PNL Cătălin Teodorescu nu va putea fi arestat preventiv, în dosarul ANRP în care este cercetat alături de Ioan Oltean, în condiţiile în care, în Camera Deputaţilor, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării DNA.

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu nu va putea fi arestat preventiv
Deputatul PNL Cătălin Teodorescu nu va putea fi arestat preventiv

UPDATE 15.38: Deputaţii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, acuzat de corupţie în dosarul despăgubirilor ANRP, cu 186 de voturi "pentru", 112 voturi "împotrivă" şi un vot anulat, rezultatul oficial urmând a fi anunţat în plen.

UPDATE 14.52 Deputatul PNL Ioan Oltean a declarat, miercuri, la ieșirea din plenul Camerei Deputaților, că este pregătit pentru arestul preventiv, în cazul în care colegii săi vor încuviința cererea DNA de arestare preventivă, precizând că are "bagajul" făcut și că nu mai are "nicio speranță, decât acolo sus".

După ce și-a încheiat discursul din plenul Camerei Deputaților, care decide asupra încuviinţării arestării sale preventive în dosarul despăgubirilor ilegale, le-a răspuns jurnaliștilor că nu mai are "nicio speranță". "Acolo sus sunt speranțe, în rest, în altă parte, nicăieri", a precizat Oltean referindu-se la votul pe care crede că îl vor da miercuri deputații.

UPDATE 12.37 Ioan Oltean a venit la Parlament cu o oră înainte de şedinţă. Deputatul PNL a spus că este pregătit pentru ce îl aşteaptă, fiind pesimist în privinţa votului de astăzi. Întrebat de jurnalişti ce le va spune colegilor, deputatul PNL a răspuns: “M-am pregătit să dovedesc că nu se impune arestarea mea”.

Săptămâna trecută, în 2 decembrie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, cu 14 voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi 3 abţineri cererea DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, scrie adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net