Iohannis, amendat cu 2.000 de lei pentru discriminare. Reacția președintelui

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis a fost amendat pentru discriminareFoto: arhivă Click!
Președintele Klaus Iohannis a fost amendat pentru discriminareFoto: arhivă Click!

Președintele Kalus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru folosirea termenului ”penali” în declarațiile pe care șeful statului le-a făcut cu referire la atacurile din februarie la adresa Direcției Naționale Anticorupție.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a stabilit miercuri, 9 mai, că termenul „penali” folosit de şeful statului depăşeşte limita libertăţii de exprimare şi a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 2.000 de lei. Şeful CNCD a declarat pentru Adevărul că majoritatea Consiliului consideră că termenul de „penali“ este peiorativ şi aduce atingere demnităţii umane.

Șeful CNCD a precizat, pe de altă parte, că el nu a votat pentru sancționarea șefului statului. „Fac parte din cei care au dat votul minoritar. Mai cu seamă, dintre cei patru care nu au considerat că preşedintele Klaus Iohannis a discriminat. Ceilalţi cinci colegi au considerat că declaraţia preşedintelui este discriminatorie. Argumentele invocate de aceştia au fost faptul că aduce atingere demnităţii umane persoanelor care se află în diferite stadii ale procedurii penale, dar şi că termenul este peiorativ, nu unul utilizat pentru persoanele care constituie părţi ale unui proces penal “, a afirmat şeful CNCD.

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele contestă această amendă, pe care o consideră una eminamente politică. „Preşedintele României consideră că este o decizie politică şi va contesta la instanţa competentă decizia CNCD”, a arătat Administraţia Prezidenţială.

Declarațiile care au dus la formularea plângerii

Pe 19 februarie, redacţia Lumea Justiţiei a depus la registratura Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii petitia împotriva Preşedintelui României pentru declaraţiile făcute la mijlocul lunii februarie: „Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții. Această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea DNA și conducerea fac o treabă foarte bună, iar această încercare de atac din partea unor penali e de natură să-mi confirme că DNA face o treabă bună”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net