Iohannis: „Flagelul corupției afectează încă profund România”

Ultima actualizare:

    Președintele Iohannis a participat joi la prezentarea bilanțului DNA pe 2015
Președintele Iohannis a participat joi la prezentarea bilanțului DNA pe 2015

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la bilanțul DNA, că trebuie să existe o acțiune coerentă a autorităților cu atribuții în cazul recuperării prejudiciilor produse statului prin fapte de corupție comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăția, scrie Agerpres.

„O temă importantă rămâne recuperarea prejudiciilor produse statului prin fapte de corupție comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăția prin decizie judecătorească definitivă. Nu putem permite ca persoane care s-au îmbogățit prin încălcarea legii penale să se bucure în continuare de respectivele foloase necuvenite. Cred, din acest punct de vedere, că avem nevoie de acțiune coerentă din partea autorităților și că trebuie operaționalizate cu adevărat instituțiile cu atribuții, care să recupereze prejudiciile”, a spus Iohannis la prezentarea bilanțului DNA pe anul trecut.

De asemenea, șeful statului a punctat că încuviințarea de către Parlament a cererilor justiției rămâne însă un capitol cu restanțe periodice.

„Doresc să subliniez încă o dată faptul că imunitatea parlamentară nu are voie să se transforme într-o piedică împotriva luptei anticorupție”, a completat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că „flagelul corupției afectează încă profund România”, subliniind că lupta anticorupție trebuie să continue cu motoarele turate la maximum și DNA să fie un jucător concentrat în acest caz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net