Ion Bârlădeanu, mărturii dureroase: «De Crăciun ies pe străzi ca să hrănesc porumbeii»

Ultima actualizare:

    Ion Bârlădeanu a primit de la reporterii Click! un coş plin cu bunătăţi, pentru SărbătoriFoto: Sever Gheorghe
Ion Bârlădeanu a primit de la reporterii Click! un coş plin cu bunătăţi, pentru SărbătoriFoto: Sever Gheorghe

Ion Bârlădeanu (71 de ani), artistul care s-a bucurat de expoziţii şi în străinătate, cu tablourile sale realizate din ziare şi reviste vechi, a fost felicitat de însăşi Angelina Jolie, în urmă cu şapte ani. Dacă atunci el strălucea în lumina reflectoarelor, acordând interviuri şi autografe, acum, în prag de Sărbători, prietenii şi rudele l-au dat uitării. El ne-a vorbit despre problemele financiare, dar şi despre planurile de Sărbători.

Maestrul colajelor, Ion Bârlădeanu, locuieşte într-o cămăruţă de doi metri pătraţi, la subsolul unui bloc din buricul Capitalei. Acolo stau înghesuite câteva rânduri de haine sau de cărţi, dar şi sute de reviste şi de ziare, pe care artistul le adună zilnic, din tomberoane. Nu are nici un leu pensie şi trăieşte din vânzarea tablourilor realizate din fotografii.

Reporterii Click! i-au bătut la uşă, zilele trecute. Nu a fost pentru prima oară când îl vizităm şi mereu l-am găsit aşteptându-ne îmbrăcat elegant şi cu aceeaşi pălărie, care îi conferă o aură misterioasă. Recunoaşte că de această ţinută are grijă ca de ochii din cap, purtându-o doar la interviuri sau la expoziţiile din Bucureşti.


    Bătrânul e renumit pentru colajele pe care le face din ziareFoto: Sever Gheorghe
Bătrânul e renumit pentru colajele pe care le face din ziareFoto: Sever Gheorghe

Se simte şi mai singur de Sărbători, însă nu se lasă pradă deznădejdii şi are mici planuri, inclusiv pentru Noaptea de Crăciun: ”Sărbătorile erau frumoase, pentru mine, doar atunci când eram mic! Înainte mă mai duceam la Ateneu, acum nu mă mai interesează spectacolele astea. M-am gândit ca de Crăciun să ies prin oraş, atunci când străzile sunt pustii, iar lumea petrece în jurul bradului, la căldură, în casă. Mă voi plimba relaxat cu bicicleta. O să hrănesc şi porumbeii, o să le dau de mâncare pâine şi grăunţe. Iar de Anul Nou voi lucra colaje. Nu o să am cine ştie ce mâncăruri pe masă, poate îmi mai aduc vecinii câteva ceva. Nu am nici pensie, trăiesc doar din vânzarea de colaje!”, ne-a povestit Ion Bârlădeanu, care a primit în dar, din partea noastră, un coş plin cu dulciuri. Celebrul artist de colaje ne-a mai mărturisit că între el şi membrii familiei s-a căscat de mulţi ani o mare prăpastie: “Am neamuri proaste, o parte din ele sunt chiar în Bucureşti. Nu vreau să mă viziteze nimeni, prefer să păstrez distanţa, căci m-au decepţionat cu toţii”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net