Ion Iliescu, internat de urgență în spital. Fostul președinte a fost operat pe inimă

Ultima actualizare:

    Ion Iliescu rămâne internat la Eliasfoto: arhiva Click!
Ion Iliescu rămâne internat la Eliasfoto: arhiva Click!

Ion Iliescu se află internat la secția ATI de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Din primele informații, se pare că fostul președinte suferă de pericardită hemoragică și urmează să fie operat.

UPDATE: Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost supus luni unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun, informează Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu".

"În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof. C.C. Iliescu' cu diagnosticul de pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun", precizează reprezentanţii spitalului, într-un comunicat.

UPDATE: „Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată.   Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard.   Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”, a spus cardiologul Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătății.

Fostul președinte Ion Iliescu ar urma să fie operat pe inimă, conform Antena 3. Potrivit primelor informații, diagnosticul este pericardită hemoragică, o acumulare de lichid la inimă, care se poate rezolva prin operație pe cord.

Ion Iliescu are montate 6 stenturi pentru dilatarea vaselor de sânge, iar ultima dată a fost operat la Paris. Fostul președinte a ajuns la Institutul ”C.C. Iliescu” la recomandarea medicilor de la Spitalul Elias, unde Iliescu își face controlul periodic.

Ion Iliescu, primul președinte al României după Revoluție

Ion Iliescu a fost, din decembrie 1989, liderul FSN, transformat ulterior în PDSR şi PSD. El a condus statul român ca preşedinte al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României. Ulterior, el a mai avut două mandate de preşedinte ales al ţării, între 1992-1996 şi 2000-2004. Între 1996-2000 şi 2004-2008 a fost senator din partea PDSR/PSD.

În decembrie 2018, fostul preşedinte a fost acuzat de crime împotriva umanităţii în dosarul Revoluției. Procurorii au luat aceeași decizie și în cazul lui Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN).

Potrivit procurorilor, „prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe.” Astfel, în urma acestor evenimente au rezultat 862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, dar și vătămări psihice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net