ISU a intrat tare în patronii de cluburi. S-au dat amenzi uriașe

Ultima actualizare:

    Pompierii au verificat mai toate locurile unde se pot strânge mulți oameni
Pompierii au verificat mai toate locurile unde se pot strânge mulți oameni

Peste 100 de amenzi în valoare totală de 768.000 de lei şi 262 de avertismente au fost date de reprezentanții Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă " Bucureşti-Ilfov. Pompierii au descoperit nereguli în cluburi, baruri, discoteci, săli de spectacole sau mall-uri.

În ultima săptămână au fost făcute controale în 109 cluburi, baruri, discotece, săli de cinematograf și spectacole şi mall-uri, unde pompierii au mers atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

În urma verificărilor au fost descoperite 390 de nereguli în ceea ce priveşte securitatea la incendiu și au fost date 367 de sancțiuni, dintre care 105 amenzi în valoare totală de 768.000 de lei şi 262 de avertismente.

Totodată, Clubul Princess a fost amendat cu 30.000 de lei pentru nereguli grave şi s-a decis și închiderea lui până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendii. Localul este acum sigilat. Printre neregulile constatate se numără neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare, neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului şi neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare.

Clubul Princess a fost sigilat de pompieri (foto: Primăria sectorului 6)
Clubul Princess a fost sigilat de pompieri (foto: Primăria sectorului 6)

Printre problemele descoperite se mai numără: căile de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale combustibile, uşa de evacuare se deschide în sens invers, exploatarea conductorilor electrici neprotejaţi corespunzător, neverificarea periodică a instalaţiilor de gaz și electricitate, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, existenţa materialelor din lemn (plafon, scară de evacuare) neignifugate şi lipsa hidranţilor interiori, neechiparea sau nemarcarea corespunzătoare a acestora.

Controalele au loc în contextul în care angajaţi ai ISU sunt acuzaţi că au permis funcţionarea Clubului Colectiv fără ca localul să aibă aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu.

În urma incendiului din 30 octombrie, la Clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană, în timp ce alte aproximativ 150 au fost rănite, fiind internate în spitale din Capitală.

Azi, numărul persoanelor decedate a ajuns la 55.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net