Ce trist! Un jandarm dat dispărut în urmă cu două zile a fost găsit spânzurat într-o pădure din localitatea vâlceană Galicea. Bărbatul în vârstă de 42 de ani era locotenent colonel în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea și a fost decorat pentru profesionalism în urma unei misiuni în Afganistan.


Locotenent colonelul Viorel Cristea din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea a fost găsit spânzurat într-o comună din Galicea, scrie adevarul.ro.  Bărbatul de 42 de ai a fost decorat cu „Steaua Afganistanului”, în 2016, pentru activitatea desfăşurată în cadrul unei misiuni NATO - „Resolute Support”, din anul anterior.

Medalia a primit-o din partea preşedintelui Poloniei, fiind decorat la sediul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, alături de un alt jandarm român. Este vorba despre o decoraţie poloneză dedicată celor care s-au distins în misiunile din Afganistan, „o mărturie a relaţiilor apropiate şi prieteniei cu Jandarmeria Română, dar mai ales o dovadă incontestabilă a profesionalismului jandarmilor români”, după cum se specifica într-un comunicat de presă de la acea vreme. 

La data de 15 aprilie, soţia i-a anunţat dispariţia, iar de atunci s-au demarat cercetările. În această marți după-amiază (17 aprilie) a fost găsit spânzurat într-o pădure din apropierea locuinţei socrilor săi. Bărbatul se afla în concediu şi nimeni nu înţelege ce anume l-a determinat să-şi pună capăt zilelor. 

Se fac cercetări pentru a se afla dacă este vorba despre o sinucidere sau o crimă, fiind luate în considerare toate variantele posibile ca în cazul oricărei morţi suspecte, scrie adevarul.ro. 

 
 
Loading...