Jurnalistul turc Kamil Demirkaya nu va fi extrădat din România

Ultima actualizare:

    Jurnalistul turc Kamil Demirkaya nu va fi extrădat din RomâniaFOTO: INQUAM
Jurnalistul turc Kamil Demirkaya nu va fi extrădat din RomâniaFOTO: INQUAM

Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea de extrădare a jurnalistului turc Kamil Demirkaya din România, așa cum cereau autoritățile turce. Ziaristul a cerut azil politic în țara noastră.

Solicitarea autorităţilor turce de extrădare a ziaristului Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost judecată astăzi, 14 decembrie, de Curtea de Apel Bucureşti. Astfel, instanţa a decis respingerea autorităţilor din Turcia.

Curtea de Apel din Bucureşti a respins vineri, 12 decembrie, solicitarea autorităţilor de la Ankara de extrădare a jurnalistului turc Kamil Demirkaya, potrivit Hotnews.

Demirkaya a declarat că nu doreşte să fie extrădat şi că a cerut azil politic în România. „Nu doresc să fiu trimis în Turcia. Justiţia nu funcţionează. Cadrele didactice şi jurnaliştii sunt o ţintă pentru autorităţile de acolo. În momentul de faţă, conform statisticilor, din 326 de ziarişti încarceraţi la nivel global, aproximativ 170 sunt reţinuţi în Turcia. Mă opun extrădării. Motivul pentru care mă opun extrădării este că Justiţia nu funcţionează corect în Turcia. Există tortură. Foarte mulţi ziarişti de la sediul central Zaman din Istanbul au fost trimişi la închisoare, precum şi rude de-ale mele“, afirma el atunci, citat de news.ro. 

De asemenea, a susţinut că acuzaţiile oficiale se referă la faptul că a avut conturi şi bani într-o bancă ce a fost înfiinţată legal în Turcia şi la faptul că, în calitate de cadru didactic şi manager al unor şcoli considerate ca aparţinând „reţelei Gulen“, a avut instalată pe telefon o aplicaţie, care, în 2015, a fost închisă la nivel global şi nu mai există.

Cine este Kamil Demirkaya

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost reţinut în 5 decembrie, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit informaţiei publicate pe site-ul zamanromania.ro.

El a fost însă eliberat după ce a fost audiat de autorităţile judiciare române. Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de şedere temporară. 

În luna noiembrie 2018, el şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare. În ziua reţinerii sale, Zaman România anunţa că la ordinul preşedintelui turc, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen.

Ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net