După reacția de vineri seară, 10 august, din timpul protestelor violente din Piața Victoriei, când a condamnat ferm “intervenția brutală a Jandarmeriei”, președintele Klaus Iohannis a ieșit luni, 13 august, la declarații.


PSD dă vina pe Iohannis pentru violențele din Piața Victoriei și-l acuză că este “principalul responsabil pentru actuala stare a societății românești“ și că și-a permis, ca președinte, să  încurajeze protestele de stradă anarhice, antiguvernamentale și antiPSD”.

Într-o declarație survenită presei, care a început la ora 18, președintele României a întărit cele spuse încă de vineri: a condamnat intevenția Jandarmeriei și faptul că, deși au trecut trei zile, responsabilii nu au fost identificați și pedepsiți, nicio demisie nu a fost înaintată și nimeni nu și-a asumat responabilitatea pentru cele întâmplate.

"România traveresează o stare gravă de tulburare din cauza violențelor înregistrate vineri seară. Este impresionant simțul civic al oamenilor din țară, dar și a celor veniți de peste hotare. Nu au fost aduși nici de partide, nici cu autocarele, nici plătiți. Au venit din proprie inițiativă, din spirit civic. Aceste demonstrații au fost unele eminamente pașnice, cu excepția unor instigatori care nu pot fi asociați cu marea majoritate a oamenilor, așa cum s-a încercat. Protestele de sâmbărtă au arătat adevărata față: românii știu să fie civilizați, civici, activi și corecți. Nu-și merită etichetele primite de niște voci iresponsabile din politică", a spus Klaus Iohannis.

Președintele a făcut un apel la PSD, pentru a guverna pentru oameni, nu împotriva lor, unul către societatea civilă, pe care a îndemnat-o să continue lupta și să nu se lase descurajată, căci lucrurile se pot transforma în bine, dar și către opoziție.

 
 
Loading...