Președintele Klaus Iohannis a decis să retragă toate decorațiile oferite celor cu condamnări penale. Pe această listă de află și Adrian Năstase, care a primit, în 2002, Ordinul Steaua României.


"Am decis să retrag, în baza prevederilor legale, decorațiile tuturor celor care au condamnări penale. Am demarat deja această procedură de retragere a ordinelor naționale, conferite în numele statului român, demers care va fi finalizat în foarte scurt timp, iar numele persoanelor vizate vor fi comunicate opiniei publice", a transmis președintele României pe pagina lui de Facebook, după ce în prelabil ținuse o conferință de presă.

Preşedintele României a devclarat că departamentul de specialitate de la Palatul Cotroceni lucrează la documentele pentru a retragerea altor decoraţii.  „Am demarat această acţiune şi ea va fi finalizată în cel mai scrut timp”.

Lui Adrian Năstase i se va retrage Steaua României

adrian_nastase.jpg

adrian nastase
Adrian Năstase a primit Ordinul Steaua României în 2002

 

Organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018  i-a trimis o solicitare preşedintelui Klaus Iohannis pentru a-i retrage ordinului Steaua României fostului premier Adrian Năstase. Acesta ar fi folosit apelativul peiorativ ”indieni” pentru cei plecaţi din ţară în străinătate, cei mai afectaţi fiind românii din UK, notează Adevărul.

În 2002, fostul premier a primit Ordinul Steaua României, însă ulterior a fost condamnat de două ori la închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Adrian Năstase a fost decorat în 2002, pe atunci premier al României, de către președintele Ion Iliescu cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Mare Cruce „pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării“.

 

Loading...