Klaus Iohannis a solicitat demiterea imediată a miniștrilor de Externe și de Interne

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis a criticat felul în care au fost organizate alegerile europarlamentare și referendumul pe justițiefoto: arhiva Click!
Președintele Klaus Iohannis a criticat felul în care au fost organizate alegerile europarlamentare și referendumul pe justițiefoto: arhiva Click!

Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o conferință de presă, în care a cerut demiterea imediată a ministrului de Externe Teodor Meleșcanu și a ministrului de Interne Carmen Dan, considerați responsabili pentru organizarea defectuoasă a alegerilor, atât în țară, cât și în străinătate.

Președintele României le-a transmis românilor reacția entuziastă a liderilor europeni față de rezultatul referendumului pe justiție convocat la 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. ”Foarte mulți lideri europeni, nu doar din PPE, au apreciat foarte pozitiv rezultatele referendumului. Este, de multă vreme încoace, primul referendum din UE care a reușit. Am primit aceste felicitări în numele românilor. În Europa, românii contează, România contează. Ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni. Avem deja confirmate date care sunt foarte bune, pe ambele întrebări au răspuns cu da 6,4 milioane de români. Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană”, a declarat Iohannis.

Iohannis, nemulțumit de organizarea alegerilor

Klaus Iohannis a fost însă mai puțin mulțumit de felul în care au fost organizate alegerile europarlamentare și referendumul. ”Au fost probleme grave cu organizarea scrutinului. Mulți au fost revoltați că a trebuit să stea la coadă și în țară. Unii au reclamat că sunt prea puține ștampile, alții că sunt prea puține cabine. Este ce am spus și înainte de 26 mai, că PSD se pregătește să boicoteze referendumul. Probleme foarte grave au fost în străinătate. Am văzut cu mare tristețe mii de oameni stând la cozi interminabile, oameni care au stat până seara și nu au apucat să voteze”, a spus Iohannis.

În consecință, Iohannis a cerut demiterea imediată a miniștrilor considerați responsabili de acest eșec și a promis înființarea unei comisii mixte, care să rezolve aceste probleme, în vederea scrutinurilor viitoare. ”Nu am încredere în guvern să rezolve aceste probleme. Voi organiza la nivelul Administrației Prezidențiale o comisie mixtă pentru a rezolva aceste probleme. Trebuie să existe și urmări politice. Cei care au organizat prost aceste alegeri trebui să plătească cu funcția. Pentru că nu au știut să-și dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de interne. Imediat însemnând imediat.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net