Azi dimineață, toată suflarea din Ibănești, județul Vaslui, s-a strâns să vadă cum consăteanca lor este salvată de pompieri. Era vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani care căzuse într-o fântănă adâncă de 15 metri, dintre care 4 cu apă.


De 20 de minute au avut nevoie pompierii să scoată victima. Deși în stare de hipotermie, era conştientă şi cooperantă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, femeia se află în stare de hipotermie şi a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă. „Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale şi echipaje specializate pentru salvarea unei persoane de sex feminin, în vârstă de 75 ani, căzută într-o fântână din localitatea Ibăneşti. La faţa locului a fost deplasată şi o ambulanţă tip C aparţinând SAJ Vaslui, substaţia Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenţie, persoana căzută în fântână era conştientă şi cooperantă. Victima era agăţată de o frânghie. După aproximativ 20 minute, femeia a fost scoasă la suprafaţă, hipotermică, dar în stare de conştienţă. Persoana scoasă din fântână a fost predată pentru evaluare echipajului de pe ambulanţa SAJ Vaslui", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, pentru adevarul.ro.

Fântâna în care a căzut femeia are o adâncime de aproximativ 15 metri, din care patru metri reprezintă adâncimea apei, un diametru de 80 centimetri şi un perete de protecţie de maxim jumătate de metru înălţime. 

 

Citește și:

 

Tulcea: La miezul nopții, o femeie a fost scoasă dintr-o fântână adâncă de 20 de metri în timp record

 

Ialomiţa: Femeie căzută într-o fântână adâncă de 8 metri, salvată miraculos de pompieri

 


 

 
 
Loading...