La ce riscuri te expui dacă descarci aplicația Pokemon Go

Ultima actualizare:

    Pokemon Go a devenit o senzație mondială
Pokemon Go a devenit o senzație mondială

Jocul care a înnebunit planeta este la fel de periculos ca orice alt mijloc de petrecut timpul în mediul online. Dacă ești deja fan înrăit al Pokemon Go, nu poți să ignori faptul că jocul îți ocupă mare parte din timpul tău liber. Însă, aplicația de mobil lansată și în România are și alte riscuri decât cele care țin de dependență.

Străzile și parcurile din marile orașe ale țării nu mai sunt ce-au fost în urmă cu o săptămână. Acum, dacă vezi oameni care aleargă din colț în colț cu telefoanele mobile în mână e clar că sunt la vânătoare de pokemoni. Noua distracție a tinerilor vine însă cu niște riscuri, care sunt similare descărcărilor de conținut dubios de pe Internet. Specialiștii în securitate cibernetică îi sfătuiesc pe cei care au intrat în vâltoarea vânătorii de pokemoni să descarce aplicația doar din magazinele virtuale oficiale (Apple Store și Android Play Store). Aceștia atrag atenția că hackerii pândesc orice greșeală a utilizatorilor care lasă garda jos când se aventurează în mediul online.

Sunt deja indicii care arată că au fost create programe malware, care au scopul de a sparge de la distanță barierele de securitate ale telefoanelor. Conform serviciului de protecție a datelor Proofpoint, aplicația Pokemon Go a fost modificată astfel încât să transmită viruși de tip trojan. Odată virusat, telefonul utilizatorului transmite conținut și date personale către terți. Specialiștii spun că posibilitatea virusării este mult mai mare în cazul jucătorilor care descarcă aplicația din alte surse decât cele oficiale.

Adam Reeve, cercetător la o firmă de cibersecuritate, a ridicat o altă problemă de  securitate a datelor personale. Acesta spune că intimitata și datele personale ale utilizatorilor pot fi compromise prin înregistrarea cu ajutorul datelor aferente contului Google. În mod normal, pentru a juca acest joc este nevoie de crearea unui cont pe site-ul pokemon.com. Reeve spune că prin înregistrarea cu ajutorul contului de Google, terțe persoane pot accesa documente din Google drive ale utilizatorilor, pot examina istoricul căutărilor din Google sau pot avea acces la fotografiile din Google photos.

În cazul în care serverele companiei care a dezvoltat acest joc, Niantic, ar ceda în fața unui atac al hackerilor, toate aceste informații personale cu privire la jucătorii înregistrați de Pokemon Go vor fi compromise.

Reprezentanții Niantic i-au răspuns lui Adam Reeve și i-au asigurat pe jucători că informațiile personale sunt în siguranță. „Google a verificat faptul că nicio altă informație nu este primită sau accesată de Pokemon Go sau de Niantic. Google va reduce accesul Pokemon Go doar la informațiile de bază din profilul utilizatorilor care, la rândul lor, nu vor trebui să ia nici o măsură”, se arată într-un comunicat al companiei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net