Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, a fost astăzi la Adevărul Live și a vorbit deschis despre problemele cu care se confruntă instituția pe care o conduce, dar și cum vor lucra procurorii fără interceptările făcute de SRI.


Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările şi faptul că anchetatorii își vor desfășura activitatea fără ajutorul ofiţerilor SRI este subiectul ultimelor zile.

Laura Codruţa Kovesi a dat interviuri pe această temă inclusiv la Adevărul Live, unde a comentat astăzi, de la ora 11.00, pe larg despre subiectul fierbinte.

„Nu o să comnentez ce zic judecătorii Curţii Constituţionale. Trebuie spus că această decizie are efecte pentru viitor şi ea trebuie respectată de absolut toţi cei care prticipă într-un proces penal. Cu siguranţă vor respecta în totalitate această decizie atunci când vorbim de punerea în executare a unor mandarte de supraveghere tehnică. Decizia este destul de clară din anumite puncte de vedere atunci când se referă la modalitatea de punere în aplicare a măsurilor. Orice sprijin de natură umană din partea SRI şi a altor servicii de informaţii este exclus din momentul în care această decizie a intrat în vigoare. Ca atare, am schimbat în totalitate modul în care punem în executare mandatele de supraveghere tehnică şi în acest moment folosim doar resursele interne ale DNA. Este o chestiune care sper că este lămurită“, a declarat șeful DNA.

Interviul pe larg în puteți urmări pe site-ul adevărul.ro.

 
 
Loading...