Li s-au frânt "aripile" în zbor

Ultima actualizare:

    Adrian Constandache e instructor  de salt în tandem și parașutist  profesionist cu peste 4.000 de salturi Fotografii: Facebook
Adrian Constandache e instructor de salt în tandem și parașutist profesionist cu peste 4.000 de salturi Fotografii: Facebook

Clipe de groază, duminică (18 octombrie), pe Aerodromul Clinceni. Un paraşutist şi o tânără care efectuau un zbor în tandem au murit după ce paraşutele lor s-au încurcat în aer. Instructorul, care zbura împreună cu eleva sa, se află în stare gravă la spital.

Adrian Constandache (43 de ani) era un om împlinit. Avea acasă o mândreţe de băiat, iar soţia îl făcuse din nou tătic în urmă cu o lună. Dependent de adrenalină, a fentat de multe ori moartea şi spunea deseori în interviuri că după fiecare salt simte că renaşte. Viaţa instructorului atârnă acum de un fir de aţă, după ce ieri s-a prăbuşit de la o înălţime ameţitoare, în timp ce efectua un zbor în tandem. Urma să-i îndeplinească visul tinerei Andreea Nica, o handbalistă de 27 de ani, care şi-a dorit să sară cu paraşuta. Experienţa inedită s-a transformat în tragedie, iar destinul fetei a fost frânt brutal. Ieri dimineaţă, zece  paraşutişti s-au aruncat dintr-un aparat de zbor, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat pe aerodromul Clinceni.

Pentru fată era primul salt


    †Daniel Floroiu
†Daniel Floroiu

Printre ei, Constandache şi eleva sa, dar şi paraşutistul Daniel Floroiu (49 de ani), care prinsese gustul sporturilor extreme tot de la Constandache, alături de care avusese primul zbor. Paraşutiştii zburau în tandem, dar la un moment dat Floroiu s-a apropiat prea mult de cei doi. A fost secunda care a schimbat totul. Paraşutele lor s-au răsucit între ele, iar cei trei au căzut şi s-au izbit de pământ. Paraşutistul a murit la impactul cu solul, în timp ce tânăra a decedat pe masa de operaţie. Instructorul Constandache se află internat în stare gravă la Spitalul Floreasca. Curtea de Apel Bucureşti a început o anchetă în acest caz.

†Daniel Floroiu
†Daniel Floroiu

Soţ şi soţie, dependenţi de adrenalină

†Andreea Nica
†Andreea Nica

Adrian Constandache e instructor de salt în tandem și parașutist profesionist. El este primul român care a scris un manual de parașutism și a deschis drumul activității private de parașutism în România. “Pentru mine plăcerea absolută este atunci când sar din avion, nu drumul pe care-l petrec până sus. De-a lungul carierei am fost nevoit să deschid de 11 ori paraşuta de rezervă”, declara paraşutistul într-un interviu. Soția lui, Cristina Constandache, e multiplă campioană naţională la paraşutism, cu şapte titluri consecutive. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net