Liviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare. Decizia finală, la sfârșitul lui aprilie

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea ar putea ieși din închisoare. decizia va fi luată la sfârșitul lui aprilieSursa foto: INQUAM PHOTOS/George Călin
Liviu Dragnea ar putea ieși din închisoare. decizia va fi luată la sfârșitul lui aprilieSursa foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a primit aviz pozitiv din partea Comisiei Penitenciarului Rahova pentru eliberare din închisoare. Instanța, însă, este cea care va lua o decizie finală cu privire la eliberarea lui, iar acest lucru se va decide la 27 aprilie.

Liviu Dragnea a efectuat două treimi din pedeapsă

Flavia Todosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a confirmat avizul favorabil de liberare condiționată primit de Liviu Dragnea din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

„Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Condamnat la trei ani și jumătate de închisoare

Șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Decizia a fost data de un complet format din 5 judecători. Patru au fost pentru condamnare -Rodica Aida Popa, fost vicepreședinte al Înaltei Curți, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera și Simona Encean, iar cel de-al cincilea judecator- Alexandra Iuliana Rus, a fost pentru rejudecarea întregului dosar. 

Acuzatiile DNA

Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protectie a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

"Timp de 8 ani si jumatate si 4 ani si jumatate, nimeni nu a vazut ca cele doua secretare lipseau de la munca? In conditiile in care daca alti functionari lipseau 10 minute erau sanctionati!", spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net