Liviu Dragnea are condiții de lux la Penitenciarul Rahova. Acesta stă singur într-o celulă recent zugrăvită și a primit deja pachet de acasă. În prima zi de închisoare, a primit două vizite, un psiholog și unul dintre avocați, cu care a stat de vorbă două ore.


Liviu Dragnea și-a petrecut deja două nopți la Rahova, unde stă într-o cameră proaspăt renovată, cu toate că procedurile spun că în perioada de carantină deținuții trebuie să aibă cel puțin un coleg de cameră, conform Digi24. Prima vizită de care a avut parte a fost a avocatei sale. Fostul lider PSD stă trei săptămâni în carantină, timp în care o comisie a penitenciarului va stabili ce muncă ar putea presta pe perioada detenției. Având în vedere că Dragnea are probleme la coaloana vertebrală, acesta ar putea fi scutit de „munca de jos”, având ocazia să lucreze la revista închisorii.

Potrivit regulamentului, acesta are dreptul la 10 apeluri telefonice zilnic și la cinci vizite lunare. 

„Cel mai probabil, Liviu Dragnea va fi tratat ca un deţinut VIP. El va beneficia cel mai probabil de regimul de detenţie special, destinat în special oamenilor de afaceri, foştilor magistraţi, politicienilor, dar şi persoanelor condamnate pentru pedofilie. În esenţă, în cazul lui Dragnea vorbim de camere mai bune, colegi de celulă mai liniştiţi, locuri de muncă mai călduţe. Dar, în concluzie, nu avem nicio garanţie că acesta nu va ajunge să beneficieze de tratamentul VIP scandalos de care s-au bucurat importante figuri publice din România în trecut. În ceea ce priveşte beneficiile recursului compensatoriu, cu siguranţă nu va fi în afara acestei legi, şi va reuşi să ajungă în unul dintre corpurile penitenciarelor, fie că vorbim de Rahova, Jilava, Giurgiu sau Slobozia, unde să beneficieze de reducerea cu 20% a pedepsei“, a explicat Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, citat de adevarul.ro.
Liviu Dragnea are la dispoziție pentru activitățile recreaționale unul dintre cele trei terenuri de sport ale peniteciarului. Regulile închisorii spun că deşteptarea care se dă la ora 5.00 şi apelul de seară care se face la ora 19.00, imediat după servirea cinei la ora 18.00. 

Vizite conjugale la trei luni

Deşi, potrivit legii, pedepsele mai mari de 3 ani intră într-un regim de executare închis, fostului lider PSD i se va aplica cel mai probabil un regim semideschis. Decizia rămâne la latitudinea unei comisii a penitenciarului unde, în cele mai multe cazuri, un cuvânt greu îl are directorul instituţiei.

Liviu Dragnea are dreptul să primească un pachet cu produse alimentare de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o catintate de maximum 6 kg de fructe și legume. Mai mult, acesta va avea dreptul la o vizită conjugală, o dată la 3 luni, cu durata de două ore. Condiția este să nu fie sancționat disciplinar în ultimele 6 luni și să participe activ la programele educaționale.  De asemenea, Directorul penitenciarului poate oferi o singură dată pe lună, dreptul la o nouă vizită intimă, drept recompensă pentru un comportament excepțional. De altfel, directorului penitenciarului poate oferi multe dintre aceste beneficii cu titlu de recompensă deţinuţilor care au un comportament exemplar, singura limitare fiind aceea că recompensele nu pot fi oferite decât una pe lună, conform regulamentului. 

 

Citește și

Cine e și cu ce se ocupă iubita tânără a lui Liviu Dragnea. Unde era în ziua arestului?

Cele mai bune glume şi meme-uri cu Liviu Dragnea la puşcărie

 

Loading...
Citeste tot despre: