Liviu Dragnea, un an de când se află la pușcărie. Mărirea şi decăderea fostul lider PSD

Ultima actualizare:

    După gratii,  Liviu Dragnea  a renunţat la  faimoasa sa mustaţă
După gratii, Liviu Dragnea a renunţat la faimoasa sa mustaţă

A fost cărăuş de zarzavaturi, hangiu de bere la halbă, inginer, baron local, ministru, preşedinte al PSD, iar acum este deţinut. Click! îţi spune cum a ajuns Liviu Dragnea de la cel mai puternic om din România la un simplu ocupant al celulei 375 din puşcăria Rahova.

Liviu Nicolae Dragnea s-a născut în localitatea Gratia (Teleorman) pe 28 octombrie 1962. În 1987 a absolvit Facultatea de Transporturi, secţia Autovehicule rutiere, din cadrul Politehnicii Bucureşti. 

Afacerile

În 1990 avea 28 de ani, era deja însurat şi stătea la socri, în satul Giuvărăşti. În afaceri a intrat imediat după Revoluţie, când s-a asociat cu un localnic, în casa căruia au deschis cârciuma ”La Bachus”.  Dragnea ducea la mese bere la halbă, cel mai căutat produs al birtului. Trece apoi la alt nivel: împreună cu un fost coleg din studenţie, a reuşit să obţină de la stat mai multe unităţi comerciale în Turnu Măgurele: un hotel, un han şi un restaurant. Când a fost arestat, el deţinea o proprietate de peste 7.000 de metri pătraţi în Turnu Măgurele: un conac imens, cu piscină şi un teren de tenis.

Ascensiunea politică

Profitând de relaţia cu Petre Roman, care îi fusese profesor în facultate, intră în PD. Începe să urce ca o cometă: în 1996 devine prefect de Teleorman, până în 2000. Ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie pe care o ocupă până în 2012, şi devine unul dintre cei mai cunoscuţi baroni locali. A simţit că la PSD o va duce mai bine şi a schimbat imediat macazul. Din 2012 a fost ministru al Dezvoltării Regionale, iar din 2015 - preşedinte al Camerei Deputaţilor. Pe 12 octombrie 2015, Dragnea a fost ales cu 97% din voturi în funcţia de preşedinte al PSD, fiind singurul candidat. 

Familia

Liviu Dragnea a fost căsătorit cu Bombonica Prodana în perioada 1988-2015. Din această căsnicie are doi copii, un băiat, Valentin (30 de ani), şi o fată, Alexandra (25 de ani). Dragnea are de mai mulţi ani o relaţie cu Irina Tănase, mai tânără decât el cu aproape 30 de ani. N-a apucat să o ducă la Starea Civilă, deoarece a fost arestat.  

Problemele cu justiţia

Pe 22 aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”. Potrivit rechizitoriului, politicianul a încercat să fraudeze referendumul din 29 iulie 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Conacul  de la Turnu  Măgurele  se-nvârte  după soare
Conacul de la Turnu Măgurele se-nvârte după soare

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman. Munca în penitenciar şi participarea la activităţi educaţionale îi aduc zile care îi vor reduce perioada detenţiei. Încă din vara lui 2019, fostul şef al PSD a început să lucreze în atelierul auto al Penitenciarului Rahova. De şase ori i-a pus pe avocaţi să atace decizia magistraţilor şi a cerut să fie eliberat. De cinci ori judecătorii i-au respins cererea. Bătăile de cap nu s-au terminat însă. Începând cu 13 noiembrie 2017, DNA a dispus urmărirea penală a lui Liviu Dragnea sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, deturnare de fonduri europene şi abuz în serviciu în dosarul Tel Drum, o fostă societate a Consiliului Judeţean Teleorman, în prezent privatizată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net