Lovitură din partea judecătorilor! Iohannis a pierdut casa din Sibiu. Reacţia preşedintelui

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis s-a luptat 16 ani prin tribunale pentru locuința cumpărată în centrul Sibiului
Klaus Iohannis s-a luptat 16 ani prin tribunale pentru locuința cumpărată în centrul Sibiului

Curtea de Apel Piteşti se pronunţă astăzi în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia Iohannis. Dosarul se judecă de 16 ani.

UPdate, ora 19.00: Preşedintele Klaus Iohannis a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, că respectă deciziile instanţelor de judecată şi s-a conformat deciziei instanţei privind casa din centrul Sibiului. ”Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată. Preşedintele României a luat act de hotărârea civilă a Curţii de Apel Piteşti de astăzi. Preşedintele s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, când a fost pronunţată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Braşov”, a declarat Dobrovolschi.

UPDATE, ORA 15.50: Avocații președintelui statului au depus o costestație în anulare, care a fost însă, respinsă astăzi de magistrații Curții de Apel Pitești. Aceasta a fost ultima cale extraordinară pe care a putut-o urma Klaus Iohannis înaintea deciziei definitive, prin care a pierdut casa din centrul Sibiului.

În urmă cu o săptămână, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat procesul privind imobilul situat pe strada Nicoale Bălcescu, la nr. 29, în Sibiu, magistraţii argeşeni amânând pronunţarea pentru 22 februarie. Imobilul, din care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.

În anul 1997 casa a fost cumpărată de chiriaşi, iar în 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat imobilul au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea, iar foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia locuinție, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar la jumătatea lunii noiembrie 2015 preşedintele a făcut recurs, respins, însă, la Curtea de Apel Braşov. Carmen şi Klaus Iohannis au cerut atunci strămutarea dosarului.


    Casa este închiriată pentru 20.000 de euro pe an
Casa este închiriată pentru 20.000 de euro pe an

În aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, care trebuie să se pronunţe pe o contestaţie în anulare depusă de famillia Iohannis.

Dacă judecătorii îi vor respinge, miercuri, contestaţia în anulare formulată de casa de avocatură angajată familia Iohannis, preşedintele va pierde imobilul şi va fi nevoit să restituie statului român banii încasaţi din chirii, în jur de 20.000 de euro pe an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net